Juče je u Klubu “Privrednik” tradicionalno održan prijem, na kom su privrednici ugostili političku elitu Srbije. Prijem u klubu “Privrednik” održava se u junu svake godine, a tradicija okupljanja srpskih privrednika datira još s kraja 19. veka. Top tema među brojnim predstavnicima poslovne elite koja se u sredu uveče okupila na letnjem prijemu Kluba “Privrednik” bili su – političari.

Atmosfera neizvesnosti oko formiranja skupštinske većine i Vlade prenela se i među privrednike, pa se, među gotovo 600 zvanica, moglo čuti na desetine kadrovskih kombinatorika za razna mesta u državnim institucijama.

I pozdravni govor predsednika Kluba “Privrednik” Branislava Grujića bio je intoniran kao poruka političkoj eliti da poslovni svet u Srbiji i dalje veruje da je ovde moguće živeti i raditi bolje.

Tradicionalnom letnjem prijemu Kluba Privrednika prisustvovali su novi predsednik Republike Srbije Tomislav Nikolić, premijer Srbije Mirko Cvetković, potpredsednica vlade Verica Kalanović, guverner NBS Dejan Šoškić, lider Ujedinjenih regiona Srbije Mlađan Dinkić, ambasadori SAD i Nemačke, Meri Vorlik i Volfram Mas, princeza Katarina Karađorđević i prestolonaslednik Aleksandar Karađorđević, potpredsednica Demokratske stranke Jelena Trivan, kao i predstavnici domaćih i stranih kompanija, državnih institucija, nauke, kulture, sporta i medija.

Zvanice su uživale u šampanjcu, ali i u specijalitetima čuvenog kuvara kluba “Privrednik”, Radeta Litričina, među kojima je najpoznatija specijalno spremljena guščija džigerica.

Izvor i foto: Tanjug