IMG_1511

Šou je otvorio specijalni član žirija, fudbaler i zaljubljenik u muziku Savo Milošević, koji je pre nego što se priključio stalnoj žirijskoj ekipi uskočio u lik Zdravka Čolića i zapevao njegov hit„ Pusti, pusti modu“. Savo je odmah odao tajnu da neće biti strog u ocenjivanju jer mu je sada jasno da nije ni malo lako „biti neko drugi“.

Sara Jovanović kao Britni Spirs
Duh MTV-a zavladao je u studiju kada se pojavila Sara Jovanović kao Britni Spirs. Ne samo da je fizički podsetila na popularnu američku pevačicu, već je i zazvučala kao ona, a komplikovanom koreografijom pokazala je da je i sama dostojna da bude zvezda. Pohvale su stigle i od članova žirija, a Ivan je dodao i da mu se mnogo više dopada u ulozi žene, pošto je Sara do sada dva puta bila muško.

Boris Milivojević kao Elvis Prisli
Glumcu Borisu Milivojeviću pripala je uloga kralja rokenrola Elvisa Prislija. U čuvenom belom Elvisovom odelu, sa karakterističnim zulufima i plavim očima, Boris je na scenu stupio uz note pesme “My way” da bi ubrzao ritam uz “Viva Las Vegas”. Ipak, njegova pobednička imitacija iz prethodne epizode je bila toliko upečatljiva da je ovaj nastup ostao u senci.

Sneki kao Viktorija
Sneki je bila Viktorija i “Barakuda”. Uspela je lako da odigra Viktoriju i prikaže njene pokrete, iako je priznala da joj je bila teško da postigne njen “pesak u glasu”. Katarina je pohvalila nastup, ali je primetila da joj je nedostajao Viktorijin karakterističan trzaj glavom, dok je Ivan pohvalio njenu energiju i pomenuo da se vidi da sve imitacije radi sa velikom strašću.

Željko Šašić kao Aca Lukas
Oooo jesi li to ti, Željko?? zapitali su se i gledaoci kada su čuli prve taktove pesme “Lična karta” i gotovo bili sigurni da na bini vide Acu Lukasa, glavom i bradom. Željkova transformacija je toliko bila fascinantna da je zapalio kompletan studio i publiku digao na noge. Sve je bilo kao kod Lukasa, od fizičkog izgleda, glasa, stava, gestikulacije… A za kraj je plesao po beloj crti!
Žiri se složio da je ovo jedna od najboljih imitacija od početka šoua, a najvickastiji član je dodao da je samo po visini znao da isred njega nije Aca Lukas. Na fenomenalne pohvale, Željko je kratko odgovorio: “Ovo je bio inspirativan zadatak”.

Pesmu “Se Bastasse Una Canzone” Aleksa Jelić je otpevao u duetu sa Pavarotijem kojeg ovog puta glumila Ana Kokić. Za Aleksu je bio izazov da skine Ramacotijevu nazalnu boju glasa, dok je za Anu ovo bila još jedna teška transformacija budući da je morala da nabaci tešku masku na lice i još mnogo kilograma u predelu stomaka da bi fizički zaličala na debeljuškastog slavnog tenora. Ujedno ovo je bio i najteži vokalni izazov, a Ani je pošlo za rukom za bude na visini zadatka.

Tamara Dragičević kao Lepa Brena
U crnom fraku, leptir mašnom na vratu i golim vitkim nogama izdignutim na visokim štiklama, Tamara aka Brena je na scenu izašla u pratnji “Slatkog greha” i zapevala “Sitnije Cile sitnije”. Tamara je đuskala i bacakala noge uvis onako kako je to i Brena radila davnih osamdesetih godina prošlog veka.
“Ovo je bio kabaretski nastup, iako nisi baš najbolje otpevala”, rekao je Ivanović. Katarina i Savo su pohvalili njenu odličnu glumu, a Marija je dodala se u šouu rade replike spotova ili živih nastupa i da to treba imati u vidu.

Goca Tržan kao AC/DC
Sve je prštalo od energije kada je na scenu uletela Goca Tržan kao legendarni frontmen grupe AC/DC Brajan Džonson, i zapevala čuveni hevi metal hit “TNT”. Jeste, bila je dinamit koji će svakog časa eksplodirati, kao što pesma kaže, a Goca je otkrila da joj nije bilo teško da bude dinamična, ali da je bilo komplikovano da glasovno oponaša pevača I postigne i jačinu i boju. Savo Milošević joj je rekao da retko ko nosi toliku energiju na sceni kao ona, a ostali su se složili da je bila fantastična.

Skaj kao Will I Am
I Skaj Vikler je oduševio žiri i publiku u studiju dinamičnim nastupom. Sve ono što je pokazao Will I Am u scenskom izvođenju numere za film „Veliki Getsbi“, Skaj je ponovio. Repovao je, stepovao, đuskao do znoja, i uspeo da svojim glasnim žicama proizvede identično promuklo crnačko pevanje. „Radio sam kao crnac“, našalio se Skaj.
U crno-belom kompletu koji je nosio, Savu je podsetio na partizanovca, Ivanovic se slozio i kao ostali članovi žirija „skinuo kapu“ za nastup „čoveka od imalina“, kako ga je nazvala Marija Kilibarda.

Knez kao Hari Mata Hari
Niko nije ni sumnjao da će Knezu teško pasti zadatak da otpeva zahtevnu pesmu Harija Mata Harija „Lejla“. Međutim, žiri je ovog puta posebno pohvalio njegovu vokalnu imitaciju jer je po prvi put uspeo da izađe iz svoje kože i svog glasa i vokalno „skine“ popularnog pevača. „Zaista sam oduševljen ovom interpretacijom“, pohvalio ga je gostujući član žirija Savo Milošević, koji mu je odao priznanje i tako što je zapevao deo Kneževe pesme.

IMG_1480

IMG_1431

IMG_1451

IMG_1463

IMG_1624

IMG_1548

IMG_1584

IMG_1595

IMG_1608

IMG_1688

IMG_1633

IMG_1654

IMG_1762

IMG_1747

IMG_1856

IMG_1826

IMG_1871

IMG_1898

IMG_1974

IMG_1920

IMG_1929

IMG_2063

IMG_2061

Izvor: Milica Crnogorac/Life Content