Kaže se da iza svakog uspešnog muškarca stoji uspešna žena, a kako je ravnopravnost među polovima odavno zavladala i kod nas, sada uz svakog uspešnog muškarca mora ići i podjednako uspešna žena. Među parovima koji se kod nas smatraju za najmoćnije svakako se ubrajaju Lepa Brena i Boba Živojinović, Snežana i Vlade Divac, Elena i Jugoslav Karić, Milica i Željko Mitrović, kao i Severina i Milan Popović.

Lepa Brena i Boba Živojinović

Ovaj estradno-sportski par lane je proslavio 20-godišnjicu braka, a osim što su poznati po skladnom i harmoničnom zajedničkom životu, Brena i Boba su i odličan poslovni tandem. Lepa Brena i dalje važi za jednu od najvećih zvezda folk muzike na prostoru cele bivše Jugoslavije sa 16 objavljenih albuma, a Boba je bio najuspešniji srpski teniser. Osim muzičke karijere koja i dalje traje, Brena je zajedno sa suprugom stvorila pravu poslovnu imperiju, te su prvo postali glavni zastupnici energetskog pića “red bul”, a ubrzo i “Mercedesovih” automobila za Makedoniju, dok u Srbiji 2002. otvaraju “Grand motors” za “Fordove” automobile. Kako se ranije pisalo, vlasnici su i nekoliko nekretnina u Americi, a Boba je doskoro bio na čelu Teniskog Saveza Srbije. Imaju sinove Stefana i Viktora.

Milica i Željko Mitrović


Milica i Željko Mitrović smatraju se za medijski najmoćniji par u zemlji budući da je u njihovom vlasništvu kompanija “Pink Media Group” koja osim TV Pink i vlasničkog udela u TV Avala poseduje televizije i u zemljama okruženja poput Slovenije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore. U vlasništvu porodice Mitrović su i izdavačka kuća “City Records”, filmski studio PFI u Šimanovcima, gde se već neko vreme snimaju mnogi holivudski filmovi, kao i avio-kompanija “Air Pink”. Milica i Željko su zajedno već 18 godina i imaju dve kćerke.

Severina i Milan Popović

Ovo je par o kome se već duže vreme najviše piše ponajpre zbog činjenice da je srce jedne od najpoželjnijih pevačica iz Hrvatske osvojio upravo srpski biznismen. Severina je verovatno jedan od najboljih hrvatskih izvoznih proizvoda kada je muzika u pitanju, a ova pevačica je svoju popularnost u Srbiji potvrdila i koncertima u prepunoj Areni, kao i brojem prodatih albuma. Milana Popovića zovu još i srpski kralj bakra, vlasnik je “Amalco Groupa”, poseduje nekretnine na Floridi, hotel “Vila Breg” u Vršcu, kao i salaš u blizini Novog Sada. Imaju sina Aleksandra.

Snežana i Vlade Divac

Jedan od najuspešnijih srpskih košarkaša koji je ostavio traga i u NBA ligi i njegova supruga Snežana u braku su od 1989. godine, imaju sinove Luku i Matiju, kao i usvojenu kćerku Petru. Zajedno su osnovali Fondaciju “Snežana i Vlade Divac” koja pruža humanitarnu pomoć ugroženim porodicama i deci bez roditeljskog staranja i pokretači su više društveno odgovornih kampanja. Vlade je od 2009. godine na čelu Olimpijskog komiteta Srbije, a bračni par je u Sakramentu svojevremno držao i porodični restoran.

Elena i Jugoslav Karić

Dizajnerka enterijera i biznismen u braku su sedam godina i važe za jedan od najglamuroznijih parova. Elena je već neko vreme vlasnica “Lorca Designa”, kompanije koja posluje u Beogradu i Londonu i specijalizovana je u oblasti rekonstrukcije i opremanja rezidencijalnih objekata. Jugoslav je bio direktor prodaje “Astra Simit Tela”, lanca za prodaju mobilnih telefona koji je poslovao u Beogradu, Londonu i Moskvi. Sada je na čelu “Savoy Capital Holdinga”, kompanije koja se bavi izgradnjom. Imaju sina Simona.

Izvor: Blic