CPG

Predstavljamo vam sve panele i svaki case study sa konferencije “TeenTalk 2013”, koja je održana 17. oktobra u Domu omladine u Beogradu.

Otvaranje

Panel br. 1 – Od stripa do „Klipa” Šta srednjoškolci danas kriju ispod klupa

Case Study 1 – “Is 10 The New 15? Zamke i zagonetke ubrzanog odrastanja”

Case Study 2 – „Škola bez nasilja”

Panel br. 2 – Mališani/huligani

Case Study 3 – Kakva su stvarno „naša deca”

Panel br. 3 – WOW – LOL!

Case Study 4 – “Muzika – univerzalni kanal komunikacije”

Panel br. 4 – 5 minuta slave

Zatvaranje konferencije

Sažetak

Zoran Milivojević

Vukašin Brajić

Vesna Brzev Ćurčić

Stevan Filipović

Sara Jovanović

Nenad Pagonis

Kristina Kovač

Galeb Nikačević

Aleksa Balašević

Mimi Vlaović

Emilija Đonin

Jasna Vlajić

Majda Marić

Steva Popov

21:38

Organizatori današnje konferencije pokrenuli su temu na Tviteru #TeenTalk2013 gde su prisutni tokom čitavog dana mogli da postavljaju pitanja i komentare na teme panela, učesnika, kao i same organizacije.

Predstavljamo vam samo mali broj današnjih tvitova sa haštagom #TeenTalk2013!

2

3

4

5

6

7

8

9

10

12

13

14

15

16

17

18

panelisti

17.30

Urednik portala www.bravo.rs Vladimir Dolapčev zatvorio je konferenciju “Teen Talk 2013”. Vidimo se sledeće godine!

Potom je Galeb Nikačević podelio pet sedmodnevnih zimovanja u vili “Jana” na Kopaoniku. Dobitnici su Jovana Krdžić, Milica R., Olja Mandić, Dušan Ivanović i Uroš Živić/Milan Igić.

Sara Jovanović izvukla je dobitnika nagradnog krstarenja koje daruje “Cruise & Ferry”.

publika

17.12

Dragan Kecman: “Teže je raditi sa zvezdama u usponu nego sa velikim zvezdama. Novopečene zvezde ponese slava, dok ove ‘stare zvezde’ znaju kako da se ponašaju u komunikaciji s novinarima, jer su svesni toga koliko su im mediji važni.”

panel42

17.10

Na redu su pitanja publike.

16.55

Petar Janjatović: “Grandov polurobovlasnički odnos prema pevačima je super – u odnosu na ništa što dobijaju kod drugih!”

Na pitanje moderatora zašto Zvezde granda traju već nekoliko sezona, a svi ostali rijalitiji se gase, najmlađa učesnica panela Emilija Đonin kaže: “Muzika koju promovišu Zvezde granda je muzika koju sluša većina naše populacije, mislim da je to najjači razlog zašto opstaju”.

Vukašin Brajić: “Ja se sam izdržavam samo od muzike i svirki i mogu da živim od toga.”

Sara Jovanović: “Moja produkcija mi daje podršku koliko može. Da li sam zadovoljna? Nisam bila u potpunosti zadovoljna ni dok je trajao Prvi glas, ali sama sam odlučila da se upustim u to. Živim sa roditeljima i pare koje zaradim mi dobro dođu kao džeparac, ali ne bih mogla da živim samo od muzike”.

panel41

16.49

Vukašin Brajić: “Kod nas niko ne traži pevača, niti talenat. U stranim rijalitijima ljudi, poput Sajmona Kauela, traže talentovanog pevača na kojem će kasnije moći da zaradže. U tome je razlika između domaćeg i stranog muzičkog šoua. Poenta u ovoj zemlji je da u svemu, pa i u šoubiznisu, da biste uspeli, morate da se oslonite samo na sebe!”

Kristina Kovač: “Niko nema odgovor na to što danas pobednicima rijalitija nije snimljen album. To je bezobrazluk.”

16.40

Vukašin Brajić: “Poenta današnjih rijalitija kod nas je da se proda reklamni prostor, a vi trajete koliko traje šou. Onda počinje neki drugi šou i neki drugi ljudi.”

Nikola Jovanović: “Problem naših rijalitija je loš sistem. Super je što postoje jer stvaraju nove mlade zvezde, ali pobednicima ne omogućavaju nikakvu konkretnu nagradu. Te mlade zvezde kasnije moraju sami da traže nekoga da ih ‘pogura’.”

kristina

16.30

Kristina Kovač: “Muzički rijalitiji su istovremeno i pozitivna i negativna stvar! Učesnik rijalitija može da pokaže svoj talenat i stekne iskustvo, ali, s druge strane, dok stekneš to iskustvo mora da prođe puno vremena, pa možete lako da izgubite elan.”

16.25

Počeo je četvrti panel “5 minuta slave: U čemu je magična privlačnost muzičkih rijalitija”. Učesnici su Sara Jovanović, učesnica Prvog glasa Srbije; Vukašin Brajić, učesnik “Operacije Trijumf”, Nikola Jovanović, talent and music manager, MTV & VH1 Adria; Emilija Đonin, učesnica „Ja imam talenat“, Kristina Kovač, kompozitor, član žirija rijalitija „X Faktor“ i Petar Janjatović, muzički kritičar, član žirija rijalitija „Idol“. Moderator panela je Dragan Kecman, novinar magazina “Svet & Style“.

telenor

16.00

Milica i Goran na zanimljiv način publici prezentuju Telenor Deezer muzičku uslugu, uz mini muzički kviz. Sala Doma omladine je prepuna, a posetioci čak i đuskaju.

Milica Milivojević: “Danas više ne možete na osnovu nečije garderobe da prepoznate koju muziku sluša!”

Case Study 4 na temu “Muzika – univerzalni kanal komunikacije” prezentovaće Milica Milivojević, ekspert za postpejd usluge za privatne korisnike iz „Telenora“ i Goran Stupar, specijalista za medije, takođe iz „Telenora“.

panel33

15.45

Pre pitanja publike, Sanja Kokić se obratila publici i pričala je o govoru mržnje: “Mladi često ne znaju šta je govor mržnje. Naš cilj je da utičemo kako na mlade, tako i na njihove roditelje, koji često takođe nisu svesni toga šta se sve dešava i šta njihova deca rade na društvenim mrežama.

15.39

Tanja Peternek Aleksić: “Razlika u odrastanju mladih i starijih generacija je u tome što smo mi (stariji) živeli u rasterećenijem vremenu.”

Zoran Milivojević: “Mladim ljudima je stalo da budu prihvaćeni u određenoj grupi jer se tako osećaju vrednima. Međutim, ako ih grupa ne prihvati, spremni su na kojekakve ‘gluposti’. Zato je važno da shvate razliku između ‘biti prihvaćen’ i ‘vredeti’.”

15.32

Tanja Peternek Aleksić: “Sve može da bude dobro ili loše, zavisi kako posmatrate, pa tako i društvene mreže. Meni se Facebook ‘osladio’, pa sam pronašla prijatelje koje nisam videla godinama.”

Denis Jovanović: “Društvene mreže su korisne mladima. Ja sam postao maneken zahvaljujući Facebooku, a društvene mreže su mi pomogle da se čujem sa bližnjima kada sam bio u inostranstvu na poslovnom angažmanu.”

15.10

Violeta Babić: “Kratke forme su neophodne u digitalnoj komunikaciji, ali neophodno je poznavati pravopis i gramatiku srpskog jezika. Mladi je lepo izražavaju preko Facebooka, ali mislim da u svakodnevnom govoru zaista ima previše anglicizama.”

panel32

15.04

Zoran Milivojević: “Dosada pokreće na akciju. Dete je spremno da ide u školu kada je spremno da izdrži dosadu. Mala deca se oslanjaju na svoje telo – kada je gladno, dete oseti nešto u svom telu i traži hranu. Kasnije se javlja želja i dete očekuje od roditelja da mu, ako ga vole, ispunjavaju želje. A šta znači ‘smoriti dete’? Čim roditelj detetu uputi bilo kakav zahtev (makar to bila molba o iznošenje smeća), dete to shvata kao smaranje.”

14.56

Vojislav Arsić: “Mi konstantno učimo mlade ljude da su loši i da ne znaju kako da se ponašaju. Poruke koje šaljemo mladim ljudima moraju da budu pozitivnije kako bi sve bilo pozitivnije!”

Maša Milutinović: “Generacije se definitivno razlikuju. Zašto današnje generacije ne čitaju? Zato što imaju altenativu. Imaju mnogo veći dijapazon zabave – od mobilnih telefona, kompjutera – knjige su nekako na poslednjem mestu. No, i knjiga može da se prilagodi mladim generacijama – danas možete da ih downloadujete s interneta.”

panel31

14.52

Tanja Peternek Aleksić: “Tehnologija može da bude i te kako lepa i pismena. Vi ste generacija koja odmah kaže ono što misli. Ne mislim kao Violeta, smatram da ste veoma pismeni!”

Violeta Babić: “I ja sam digitalni doseljenik. Primetila sam da današnja deca previše psuju.”

Zoran Milivojević: “Ja sam ‘digitalni doseljenik’. Sasvim je drugačije kad odrastate uz društvene mreže, digitalna komunikacija je neophodna današnjim generacijama. Upravo tehnologija je ono što razdvaja stare i mlade. Tinejdžeri su digitalni domoroci, a njihovi roditelji digitalni doseljenici.”

panel4

14.40

Na redu je četvrti panel “WOW – LOL!: Kako tinejdžeri komuniciraju između sebe i sa „spoljnim svetom“. Učesnici panela su Violeta Babić, autorka knjiga za decu i lektor u „Kreativnom centru“; Denis Jovanović, maneken; Tatjana Peternek-Aleksić, novinar, RTS; Dr Zoran Milivojević, psihoterapeut; Vojislav Arsić, izvršni direktor, „Centar E8“; Maša Milutinović, Inicijativa mladih za ljudska prava. Moderator je Irena Dubak, osnivač udruženja „Kuća postignuća“.

mek1

mek2

13.40

U toku je jednosatna puza za ručak, čiji je pokrovitelj “McDonald’s”. Sledeći panel počinje u 14.40 sati.

Djuki

13.30

Đurđa Stanišić: “Istraživanje je pokazalo da u Srbiji čak 98 odsto tinejdžera ima bar jedan mobilni telefon. U proseku, svaki tinejdžer u proseku pošalje 5-30 SMS poruka dnevno. Svaki četvrti smatra da mobilni odražava njegovu ličnost i individualnost. Osim što je “must have”, mobilni telefon je stvar prestiža. Zanimljivo je da većina dece uzrasta 2-5 godina bolje koristi smartfon nego što vezuje pertle!”

panel21

13.10

Završen je drugi panel. Sledeći Case Study zove se “Kakva su stvarno „naša deca“: Istraživanje SMMRI”, gde će novinarka CPG Đurđa Stanišić izneti rezultate istraživanje Strategic Marketinga, koje je specijalno urađeno za “Teen Talk 2013”.

13.03

U toku su pitanja publike. Na pitanje devojke, kojoj je mlađi brat saopštio da je sad u trendu da bude huligan i pitao je za mišljenje, psihološkinja Majda Marić savetuje: “Od objašnjenja se niko nije promenio. Ako želite da promenite nečiji stav, predlažem vam da pokušate kod njega da izazovete sumnju. Čim vas je pitao, on nije potpuno siguran da li tim putem treba da krene.”

12.50

Nenad Pagonis: “Naši roditelji imali su mnogo zdravije uzore nego mi. Mi moramo da dajemo deci bolji primer!”

“Mediji, umesto da propagiraju sportiste, propagiraju navijače!”, nadovezuje se Milan Đukić.

Nenad Pagonis: ” ‘Izvor zaraze’ je država. Ako su Englezi uspeli da reše problem huliganizma, i mi bismo mogli to da rešimo kada bi država imala interes od toga. Deo krivice snose i mediji jer forsiraju loš primer navijača. Danas jedan navijač postaje slavna ličnost zahvaljujući medijima!”

Milan Đukić: “Lica mlađa od 14 godina se namerno ‘ubacuju’ u navijačke grupe jer se, zakonom smatraju neodgovornima, te se ne mogu krivično kažnjavati!”

12.45

Majda Marić: “Najveći stepen nasilja je među sličnim grupama. Iz psihološkog ugla, veoma su slični profili osoba iz, na primer, navijačkih grupa Partizana i Zvezde.”

Tanja Marović: “Moramo da se pozabavimo time da za svaki oblik kršenje zakona postoji odgovarajuća kazna. To je jedino rešenje ovog problema.”

12.38

Slobodan Georgijev: “Problem huliganizma na utakmicama je problem ‘od vrha ka dole’. Sa ovakvim načinom razmišljanja u okviru državnih institucija, problem nasilja se neće rešiti. Posle zviždanja himnoj suparničkog tima i pogrdnog skandiranja sa tribina, iz državnog vrha ne postoji niko ko će reći da to navijanje nije dobro. Umesto toga mi čujemo – Bilo je odlično! Pun stadion, 30.000 ljudi, velika podrška s tribina!”

Stevan Filipović: “Svi znamo za Englesku i problem huliganstva, ko se bavi time i kako se taj problem rešava. U Srbiji je cela ta priča bila državni projekat. Mi smo jedina zemlja koja podržava i i ima koristi od navijačkih grupa.”

12.32

Nenad Pagonis: “Najveći problem je što fali herojstva. Huligani su jaki samo u grupama, pojedinačno se ne čuju.”

12.27

Milan Đukić: “Da li su nasilje i navijanje postali sinonimi? Nažalost jesu, inače ne bi bilo ove tribine. Ali ne treba da se saglasimo sa tim. Mešaju se tri pojma koja ja identifikujem – navijač, nasilnik i kriminalac na tribinama. To nije isto. Navijač je nešto što bi svaki klub poželeo. Kriminalci koriste navijačku grupu za organizovanje i vršenje krivičnih dela”.

12.22

Majda Marić: Smatram da je definicija da su navijanje i nasilje postali sinonimi delimično tačna, to se odnosi na navijačke grupe. Mladi ljudi imaju potrebu da budu ‘neko’, a danas je jako teško biti ‘neko’. Mislim da ovu situaciju najbolje opisuje definicija “Veću buku pravi drvo koje pada nego cela šuma koja raste. Buku treba praviti, odnosno rešenje treba tražiti u pozitivnim načinima.”

Tanja Marović: “Lična odgovornost se gradi od najranijeg uzrasta. Niko od nas ne voli da drugi, koji učini nešto loše, prođe nekažnjeno, a to se dešava, pogotovo kada ste član neke grupe. Možda sada nećete proći nesankcionisano, ali i to će se jednom desiti.”

stevan filipovic

12.12

Slobodan Georgijev: “Ja sam veliki navijač, ali više ne idem na utakmice mog omiljenog kluba. Trenutak kada sam odlučio da ne idem na utakmice jer trenutak kada sam shvatio da tribina više nije mesto za podršku već mesto za regrutaciju. Ipak, mislim da navijanje i nasilje nisu sinonimi.”

Stevan Filipović o filmu “Šišanje”: “Mi smo se nadali da ćemo filmom pokrenuti upravo ovo – razgovor. Nismo se nadali daljem dometu. Hteli smo da napravimo film koji komunicira najbolje sa generacijom kojoj se obraća.”

panel2

12.05

Počeo je drugi panel “Mališani/huligani: Zašto su navijanje i nasilje postali sinonimi?”

Učesnici panela su Stevan Filipović, reditelj, “Šišanje”; Majda Marić, klinički i školski psiholog; Tanja Marović, psiholog i psihoterapeut, „Dečje selo“, Sremska Kamenica; Slobodan Georgijev, novinar „Vreme“; Milan Đukić, predsednik RK „Vojvodina“ i Nenad Pagonis, svetski prvak u kik-boksu. Moderator panela je Sava Savić, novinar „Dnevnika“.

borovcanin

12.00

Pre početka drugog panela, predsednik Nacionalnog komiteta za borbu protiv govora mržnje na internetu Nenad Borovčanin obratio se prisutnima: “Huliganizam se sve češće povezuje sa navijanjem, a ta dva pojma su veoma različita. Najbolja prevencija nasilju je, ne govor mržnje, nego govor ljubavi, gde svi vi treba da se uključite!”

skolabeznasilja1

11.50

Biljana Lajović: “Niko ne smatra da deca ne treba da budu na društvenim mrežama, već samo da budu upoznati sa potencijalnim opasnostima i da nauče kako da budu oprezni! Zahvaljujući programu ‘Škola bez nasilja’ (koje je više sprovođen u osnovnim nego u srednjim školama), nasilje u školama se smanjilo za ukupo 14 odsto.”

11.45

Sara, Marko i Vlada u svom projektu bavili su se temom digitalnog nasilja, odnosno kakva sve opasnost postoji na društvenim mrežama. Akcenat je stavljen na Facebook, kao društvenu mrežu koju deca najčešće koriste. U ovaj projekat bile su uključene i osnovne i srednje škole, gde su sami đaci bili vršnjački edukatori koji su svojim drugarima (i roditeljima!) ukazali na to kako bi trebalo da se ponašaju na društvenim mrežama. “Nasilje koje je nekada postojalo u školama sada je samo preneto na internet!”

skolabeznasilja

Veljko, jedan od predstavnika “Škole bez nasilja” pričao o sportskim turnirima o promociji fer pleja. Na ovim sportskim manifestacijama organizuju se i utakmice u kojima nastavnici igraju protiv đaka.

11.35

Počeo je Case Study 2: „Škola bez nasilja“, čiji je pokrovitelj UNICEF, Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja/Jedinica za prevenciju nasilja & Telenor

Učesnici su Biljana Lajović, koordinator JPN/MPNTR i predstavnici škola bez nasilja i kampanje “Biraj reči, hejt spreči”.

Rukometasi

cocacola

grand

Robert

Sandra

telenor

poljoprivredna skola

11.05

U toku je Refreshment break. Osveženje je obezbedila Coca Cola i Grand kafa, a učesnici konferencije imaće priliku da se u toku pauze fotografišu sa rukometašima Vojvodine i Partizana.

psiholog1

10.55

“Svi roditelji žele dobro svom detetu i rade ono što misle da je u redu. Problem je što roditelji greše u tome što ne dopuštaju svojoj deci da iznesu svoje mišljenje, ne razgovaraju dovoljno sa decom već se fokusiraju samo na obrzovanje i pitanje ‘šta je danas bilo u školi’.”

“Školski psiholog danas u je u školama kao kaznena ekspedicija. Kad dete pošalju kod psihologa, odmah nešto s njim ‘nije u redu’.”

Brzev Ćurčić: “Mi tražimo od ljudi koji imaju 10 godina ono za šta ni mi sami ne možemo da budemo odgovorni! Nameće se diktat da ljudi moraju brzo da odrastu jer je tempo života brz. Inteligencija se razvija do kraja života!”

10.45

“Ono to je zabrinjavajuće je što mladi ljudi danas, naročito devojke, sve češće se odlučuju da rano stupe u seksualne odnose – već u sedmom ili osmom razredu. Problem je u tome što njihova emocionalna zrelost nije u skladu sa fizičkom zrelošću”, kaže Brzev Ćurčić ukazujući na problem preranog sazrevanja.

Vesna Brzev Ćurčić: “Okolina nas tera da svi budemo isti, da igramo igru ‘Copy-Paste’. Tu se gubi individualnost. Mladi ljudi su danas, generalno, usamljeni. Najvećim delom su usamljeni oni koji su tokom odrastanja bili izloženi nekoj vrsti zlostavljanja – oni koji su odrasli u okolini koja ih nije prihvatila. Usamljenost dovodi do toga da, kada odrastu, potraže pomoć. Ono što je svima zajedničko jeste strah od prvog kontakta s drugim ljudima.”

Vesna Brzev Čurčić: “Mi matori smo vam dali loš model, ali vi ne morate da nas sledite!”

psiholog

10.30

“Da li su današnje desete nove petnaeste? Nisu. Ako neko ko ima 10 godina izgleda i ponaša se kao da ima 15, to je kao da je sedmogodišnje dete obuklo mamin kaput – nekako mu ne stoji. Mladi, kada zakorače u svet odraslih, počinju da primećuju svoje mane, pre svega fizičke. Jedna od zamki koja počinje sve češće da se pojavljuje je kontrola za uzimanje hrane i to je ono na šta se mladi ugledaju – izgladnjuju se ne bi li svoju figuru doveli do savršenstva”, kaže Vesna Brzev Čurčić.

10.25

Počeo je prvi Case Study “Is 10 The New 15? Zamke i zagonetke ubrzanog odrastanja”. O ovome će govoriti psihološkinja Vesna Brzev Čurčić.

publika3

panel14

10.10

Na redu su pitanja publike. Pitanje za sve učesnike – Da li ste gledali film “Klip” i mislite li da je to naša realnost danas?

Aleksa: “To je skretanje pažnje, po mom mišljenju to je jedinica mere za pogubljenu maštu”.
Tamara Simić Jaćimovski: “Dopao mi se film, bio je interesantan. Spada u domaće filmove koji su puni nasilja i na nekoj je liniji eksplicitnosti, ali je dosta uklopljen u opštu sliku digitalnih medija među decom. To je ekstreman slučaj!”

aleksa

10.05

Aleksa kaže da je veliki problem nepismenost kod mladih, posebno vidljiva na internetu, ali smatra da je problem do toga što ne čitaju. Tamara Simić Jaćimovski nadovezala se na to, rekavši da ju je nedavno đak, prilikom pisanja maturskog rada, pitao kako se piše određeno slovo.

“Mladi ne žele da čitaju, čitaju brzo, preko interneta. Nije im interesantno da pročitaju celu lektiru već izvode iz knjiga, a to nije dovoljno za školu koju pohađaju. Sve što je zabrana nije dobro, zato moramo dozvoliti deci pristup društvenim mrežama. Moramo poštovati njihova prava!”, dodaje Vidoje Radulović.

panel13

09.54

Mlada spisateljica Mirjana Mimi Vlaović kaže da se trudi na sve načine da unese nove stvari, ali mnogi tvrde da je staromodna, jer se trudi da promoviše prave vrednosti, poput ljubavi i to one bajkovite.

09.50

Tamara Simić Jaćimovski: “Ispod klupa ponekad pronalazim i po dva mobilna telefona! Deca su stanju istovremeno da se koriste sa dva telefona. Kada im gradivo nije dovoljno jasno, oni sami se koriste novim medijima, odnosno internetom, kako bi proširili svoje znanje. Trudim se da ih zainteresujem na sve načine, da se što više aktiviraju na časovima. Nadam se da ćemo uskoro uvesti WiFi u učionice. Ja sam profesor hemije, zanimljivo je da je đake za hemiju zainteresovala serija ‘Breaking Bad'”

09.46

Uroš Zorić: “Mi smo u fazi tranzicije, kada se prebacujemo sa offline na online medije. Facebook je vrlo rasprostranjen među mladima u Srbiji, povezivanje preko društvenih mreža i video igara mladi mogu da se “ojačaju” i povežu. Moje mišljenje je da društvene mreže definitivno povezuju, a ne udaljavaju ljude! Vidim samo pozitivnu stranu toga.”

panel1

09.42

Vidoje Radulović tvrdi da je veoma važno za mlade da koriste kulturne sadržaje i da grad bude tome otvoren, kakav Novi Sad jeste bio. “Budući da radim sa mladima koji rastu u sistemima socijalne zaštite, oduvek sam se trudio da oni ne budu marginalizovani i da jesu socijalizovani, da nekada jeste bilo slučajeva diskriminacije, ali su oni bili pojedinačni”.

Na pitanje moderatora šta srednjoškolci danas kriju ispod klupa, Aleksa Balašević kaže: “Danas nema stripova ispod klupa, a sve manje, čini mi se, ima i školske opreme. Rastao sam uz mečeve Mate Parlova, i sam je reprezentativac u borilačkoj veštini…”

panel12

09.38h

Galeb je predstavio sve učesnike panela, a prvo pitanje upućeno je Gordani Fiket Đurković – šta mladi danas čitaju. Fiket Đurković je zaključila da devojčice više vole ljubavne priče, te da je najpopularnija “Sumrak saga”.

09.26h

Počeo je prvi panel “Od stripa do „Klipa“ Šta srednjoškolci danas kriju ispod klupa”. O ovoj temi govoriće Gordana Fiket Đurković, PR „Čarobna knjiga“, Mirjana Vlaović, spisateljica, Aleksa Balašević, srednjoškolac; Tamara Simić Jaćimovski, nastavnik u Sedmoj beogradskoj gimnaziji; Vidoje Radulović, zamenik direktora, „Dečje selo“, Sremska Kamenica i Uroš Zorić, e-business administrator u “Telenoru”. Moderator panela je Galeb Nikačević Hasci-Jare.

Galeb

publika1

publika2

9.20h

U ime Ministarstva omladine i sporta, učesnike konferencije je pozdravila Zorica Labudović, šef odseka za saradnju s kancelarijama za mlade i udruženjima u sektoru za omladinu.

Stevan

Konferansije Nikea Vučetić najavila je konferenciju, a glavni urednik magazina “Bravo” Stevan Gojkov zvanično otvorio konferenciju.

photo

Prva konferencija posvećena “digitalnoj generaciji” Teen Talk 2013: What Digital Native Generation Wants, u organizaciji magazina “Bravo”, počinje u 9.15 u Domu omladine. Konferencija će okupiti stručnjake iz oblasti komunikacija, medija, filma, psihologije, muzike, sporta i mnogih drugih oblasti koji se dotiču ponašanja, konzumentskih, društvenih i kulturnih navika i potreba tinejdžera.

Među predavačima i panelistima je i veliki broj javnih ličnosti koje su se u svom radu bavile ovom temom.

 

Media clipping

 

Video Clipping

Web clipping

Press clipping

 

rosvetni pregled

Svet

Hello

Kurir

Naše novine

Dnevnik

Sportski žurnal

Politika

Prosvetni pregled

header-bez

Program konfrencije možete pogledati OVDE. Twitter hashtag je #teentalk2013

Autor: Life Content
Foto: Mirko Tabašević, Life Content