Novosađanin Staša Brajović promovisao je novi album pod nazivom “43” na kojem se nalazi, ni manje, ni više, nego 43 pesme!

Na pitanje zašto je rešio da na CD stavi toliki broj numera, kada je to mnogo više nego što se uobičajeno nađe i na duplom albumu, Staša je objasnio:

“Meni je 43 godine, za svaku godinu po jedna je pesma. U stvari, ovaj album je deo moje životne priče. Moja majka, inače nastavnica srpskog, volela je knjige, lepe reči, pa je i sama pisala stihove. Umrla je 2000. godine, a nakon toga ja sam raščišćavao njene stvari. Tražio sam njene pesme, ali ih nigde nije bilo. Nekoliko godina kasnije, saznao sam od njene prijateljice da su pesme bile u časopisima koje je skupljala. Setio sam se da sam, između ostalog, bacio njenu veliku kolekciju magazina „Burda“ kako ne bi samo skupljala prašinu po kući… I tako sam ostao bez tih njenih pesama. Uzeo sam pesme od Dragana Brajovića Braje, od Saše Miloševića Mareta i Gorana Velinova Panče. Oni su mi poslali demo snimke pesama”.

Planira da se s ovim albumom, na kojem su sve pesme njegove, sem četiri Brajine, tri Maretove i jedna Pančova, prijavi za Ginisovu knjigu rekorda i da iduće godine objavi CD sa 44 pesme. I tako bi svake godine obajvljivao album s pesmom više koga su na promociji podržali kolege, saradnici i prijatelji Tijana Dapčević, Adriana Čortan, Bojana Janković Marko Kon Mare Milošević i drugi.

Svetlična arhiva