Dok najveći srpski glumac svih vremena Velimir Bata Živojinović nakon moždanog udara bije bitku svog života, pojedinci očigledno nemaju poštovanja prema svemu kroz šta on, njegova porodica i svi poštovaoci njegovog lika i dela prolaze, pa tako objavljuju priče da je preminuo!
Naime, posle objava pojedinih medija da je legendarni glumac Velimir Bata Živojinović na aparatima, tokom vikenda se na društvenim mrežama, zahvaljujući pojedincima koji su to stavili u svoj status, pronela vest da je Bata umro, što je unelo pometnju u javnosti. Motivi zbog kojih neko objavljuje smrt najveće žive legende srpskog glumišta ostaće nepoznati, ali to ne umanjuje šok koji su lošom namerom ili morbidnom šalom izazvali kod svih onih do kojih su ove objave stigle.
Demanti priča koje se o stanju Velimira Bate Živojinovića mogu čuti za “Alo!” je dao direktor bolnice “Sveti Sava” doktor Milan Savić, koji je otkrio da je stanje legendarnog Valtera stabilno.
“Bata je već nedelju dana kod nas u bolnici „Sveti Sava“ i dobro je. Premešten je iz “Seltersa” zbog nekih manjih komplikacija. Imao je neke infekcije koje “Selters” kao rehabilitacioni centar nije mogao da sanira, pa je zbog toga prebačen kod nas. Oporavlja se od toga i stanje mu je stabilno”, ispričao je doktor Savić i dodao da će Bata nastaviti lečenje u bolnici „Sveti Sava“.
“Nema novih moždanih udara, a Bata će kod nas ostati do daljeg”,  izjavio je direktor bolnice za “Alo!”. Podsećanja radi, Velimir Bata Živojinović je doživeo moždani udar u julu ove godine, a lečenje ja započeto u bolnici “Sveti Sava”. U avgustu je prebačen na Vojnomedicinsku akademiju, a potom je započet rehabilitacioni postupak u banji “Selters”, u Mladenovcu, početkom septembra, odakle je vraćen u bolnicu “Sveti Sava”.
Živojinović je u oktobru 2006. godine imao srčani udar, a bolovao je i od gangrene, koja je izlečena na Kubi pre tri godine.
Vest o navodnoj smrti legendarnog glumca tokom vikenda došle su i do kolega Velimira Bate Živojinovića i dok su se neki veoma potresli, drugi su ovu vest odmah proverili, a svi su za “Alo!” izjavili da su zgroženi. O širenju ove dezinformacije svoj komentar je dala dugogodišnja prijateljica Bate Živojinovića, glumica Lidija Vukićević, koja smatra da bi zbog ove vesti trebalo povesti računa o društvenim mrežama.
“Ne mogu da pričam o tome, toliko sam se bila potresla da vam ne mogu ni opisati. Sin mi je najpre rekao da se ta vest pojavila na internetu i bila sam van sebe. Na svu sreću, sajtovi su počeli da demantuju. Bata je moj veliki prijatelj i ja sam sve svoje filmove radila sa njim, mnogo sam naučila od njega. I kada sam to juče čula, prenerazila sam se. To je stvarno užasno. To su neverovatne gluposti i ne znam ko je mogao da se poigrava s tim? Takođe, s obzirom na to da se to pojavilo na društvenim mrežama, smatram da bi ih trebalo nekako cenzurisati i ograničiti njihove mogućnosti. A onaj ko je plasirao ovu groznu neistinu, nadam se da je to uradio nenamerno. Želim u to da verujem jer sve ostalo je bolesno”, rekla je Vukićevićeva, a ništa manje ljutito reagovala je i glumica Gorica Popović, koja nije odmah proverovala, nego je sve proverila.
“To je odvratno! Ne znam šta bih drugo mogla da kažem. Juče je moja prijateljica bila sa Batinom suprugom i on je dobro, oporavlja se. A ovo što se pročulo je bolesno”, ogorčeno je izjavila istaknuta umetnica, a njeno mišljenje deli i glumac Milorad Mandić.
“Ne mogu to da komentarišem. Vidite to s onima koji su dozvolili da se obelodani nešto što je neko lupio”, ljutito je rekao Manda.

Izvor: Alo!