Koncert koji je mesecima najavljivan i željno iščekivan – konačno se desio. Veliki spektakl Lepe Brene u Beogradskoj areni, gde je ova zvezda proslavila svoj rođendan i prvi put posle mnogo godina zapevala pred beogradskom publikom, održan je i opravdao je očekivanja!

Među prvim poznatim gostima, nešto pre 20h svojim džipovima stigli su pevač Aco Pejović, koji se očigledno oporavio od zdravstvenih problema koji su ga mučili poslednjih dana, i voditeljka Snežana Dakić Mikić, a nakon njih u Arenu je ušetao i voditelj Vladimir Stanojević, potom su pristigli Vanja Bulić sa suprugom, kao i Petar Grašo, koji je za Brenu napisao "Metak sa posvetom" sa Danijelom Martinović. Za njima, stigla je i Svetlana Ceca Kitić, nekadašnja najbolja rukometašica na svetu, a za njom i voditeljka emisije "Sve za ljubav", Katarina Šišmanović. Takođe, od poznatih viđeni su i Boško Jakovljević, Ćemo i Milena Ćeranić, Milan Mitrović, Dejan Milićević. U delu za novinare nalazio se Džej, ali nije bio raspoložen za fotografisanje.

Kada je Arena konačno bila krcata, 20.000 ljudi gromoglasnim aplauzom pozdravilo je spektakularan ulazak Lepe Brene na koncert – ona je helikopterom sletela na plato ispred Beogradske arene, što je publici u sali prikazano putem video bima! Odevena poput ledene kraljice, u srebrnu mini haljinicu, Brena je koncert započela pesmom sa poslednjeg albuma – "Uradi to". Uz profesionalne igrače Pozorišta na Terazijama, Narodnog pozorišta i plesne igrače, ova pevačica izvela je zahtevnu koreografiju, zbog čega je već nakon prve pesme bila dobrano zadihana.

Verovatno zbog toga, zaboravila je da pozdravi publiku u Areni, već je odmah krenula sa drugom pesmom, "Metak sa posvetom", a potom otpevala i "Uđi slobodno". Već kod treće pesme bukvalno čitava Arena bila je na nogama – sve je krenulo od partera, da bi se prenelo i na tribine, pa čak i na VIP deo, svi su đuskali i pevali uglas sa Brenom. Nakon toga, podsetila je publiku na svoj stari hit "Bato, bato, bato", a tokom koreografije "sevnule" su joj sive gaćice.

Posle ove pesme, Brena je konačno pozdravila publiku, rečima: "Dobro veče! Teško je večeras reći kako se ja osećam, s obzirom na to da sam se za ovaj koncert spremala 50 godina, i sve što večeras osećam, reći ću vam svojom dušom, srcem i pesmom. Pozdravljam sve fanove iz celog sveta!", a nakon toga zapevala je "Grad", pa "Beli biseru". Kada je zapevala pesmu "Recite mu da ga volim", ceo VIP deo počeo je bukvalno da skače, što se nastavilo i tokom pesme "Sanjam", da bi je na kraju ove numere plesači podigli u vazduh, kada je Brena poslala publici poljubac i otišla na zasluženu pauzu.

 

Tokom predaha, puštene su remiks verzije pesama "Sitnije, cile, sitnije" i "Čačak", uz koje su brejk denseri izveli svoje koreografije, kompletan utisak dodatno su "začinili" momci koji su izveli spektakularan performans na biciklima, ali se Arenom prolomio vrisak kada su brejk denseri izveli striptiz! Da se situacija ne bi "otrgla kontroli" pobrinuo se momak koji je razgolićene mladiće "rasterao" bakljom, potom je i sam izveo koreografiju, da bi potom Brenu ponovo uneli na scenu, na rukama, odevenu u roze haljinu, poput Šeherezade, dok je pevala "Robinja sam tvoja".

 

 

Nakon ove, otpevala je pesmu "Luda za tobom", i dalje u "fazonu" Šeherezade, sa narandžastim trikoom ispod haljine i kaišem koji na sebi ima inicijale LB. Sledeća numera bila je "Ti si moj greh", tokom koje su je 4 igrača nosila na rukama. Tokom izvođenja pesme "Čik, čik pogodi", Breni je malo pobegla matrica, ali se iskusno vratila na "pravi put". Tada joj se desio još jedan gaf – dok je pozdravljala desnu tribinu, saplela se o haljinu, ali je uspela da izbegne pad.

Na sceni su se potom Breni pridružili članovi njenog bivšeg benda "Slatki greh", predvođeni Sašom Popovićem i Lepim Borom, što je publika oduševljeno pozdravila. Sve vreme, Brena je pevala uživo, a to je pokušao da uradi i Sale, ali budući da nije znao reči pesme, pokušao je metodom "pokušaja i pogrešaka", odnosno nagađao je po sećanju. Brena se tada ponovo saplela o istu haljinu i opet je imala sreće da ne završi na podu. Tada se sa jedne strane pojavila vatra, kao jedan od četiri osnovna elementa u prirodi.

Tokom pesme "Udri Mujo", Lepi Bora jedva je otpevao svoje delove numere. Iako je jedno vreme reklamirao čaj za mršavljenje, uspeo je ponovo da se vrati na staru "liniju", što mu je prilično otežalo kretanje. Nakon toga, Brena se, veoma zadihana, ponovo obratila publici: "Nadam se da se niste umorili!" Sa bine ka publici tada krenuo vazduh, kao drugi element. Tada joj se na sceni pridružio Danijel Popović i zapevali su "Jugoslovenku", potom im se pridružio Vlado Kalember, a zatim i Alen Islamović, da bi svo četvoro, kao u dobra stara vremena otpevali ovu zajedničku numeru, koja je svojevremeno bila veliki hit. Posle toga, Brena je otišla na pauzu, a za mikrofonom ostao je Vlado, koji je otpevao svoju pesmu "Ana", tokom koje su se svi zagrlili – publika, kao po komandi. Nakon njega, Danijel je otpevao svoju "Džuli", a potom i Alen "Ružica si bila".

 

Sva u belom, Brena je potom izašla na scenu sa dečjim horom "Čarolija", koji su takođe bili odeveni u belo, nalik na anđele, i zajedno su otpevali pesmu "Ja nemam drugi dom". Tokom ove pesme "pojavio se" i treći element, kada su pušteni vodeni balončići ka publici. Nakon toga, svi zajedno otpevali su "Golube", a za to vreme, gimnastičarka uvijena u tkaninu izvodila je akrobacije viseći sa plafona. Kada su obožavaoci u fan pitu raširili transparent na kom je pisalo "Breno, mi te volimo", ova zvezda više nije mogla da peva, jer su joj krenule suze. Potom su usledile pesme "Evo, zima će" i "Pazi kome zavidiš". Potom, na scenu je stao Željko Joksimović, dok svoj red u bekstejdžu čeka Hari Varešanović, odnosno Hari Mata Hari. Brena i Željko zapevali su zajedno "Zrno bibera", a potom i "Ne bih ja bila ja". Potom, Željko je čestitao rođendan Lepoj Breni, koja je na to odgovorila: "Prigušila sam emocije, jer želim da sve ispadne dobro!" Publika, koja je prvi deo koncerta provela skačući, sada se malo primirila, u skladu sa laganijim pesmama koje je Brena izvodila.

Na sceni su se pojavile potom Beauty Queens, ali bez Ivane Selakov, koje su zapevale svoju pesmu "Ne mogu te naći" i još dve numere nakon toga, ali publika je njihov nastup prilično hladno ispratila.
Lepa Brena ponovo se pojavila na bini odevena u istu srebrnu haljinu u kojoj je i započela večerašnji koncert, ali je ulazak opet bio spektakularan – u crvenom kabrioletu pevačica se provozala po bini i stigla na "pumpu", te zapevala "Čačak", što je publiku ponovo diglo na noge. Sa plafona su padali beli i crveni baloni, a potom su usledili taktovi pesme "Mile voli disko", pa "Janoš", "Duge noge", "Miki, Mićo"… U tom trenutku, svi u sali ponovo su skakali kao na početku koncerta!

Početak kraja koncerta označila je pesma "Hajde da se volimo", kada su svi učesnici ovog koncerta ponovo izašli na binu, noseći u rukama crvene zastave sa belim logoom LB, obučeni u kariranu odeću, dok su svuda padale zlatne konfete. Nakon toga, izašla je i porodica Lepe Brene na scenu, izgrlili su slavljenicu, svi zajedno su se poklonili publici, a potom je počela pesma "Srećan rođendan", koju su svi uglas otpevali.
Brena je otpevala još pesmu "Nežna žena", a potom i "Poželi sreću drugima", "Mače moje", da bi se obratila publici rečima: "Najlepši poklon mi je publika i ovaj koncert", a potom izvela i "Stakleno zvono".
Nakon toga, Lepa Brena i svi gosti još jednom su otpevali "Hajde da se volimo", a potom otišla sa bine, što je označilo kraj koncerta. Međutim, publika, oduševljena večerašnjim spektaklom, nije joj dozvolila da ode bez bisa, te se Brena još jednom vratila i otpevala "Uđi slobodno", nakon čega je koncert, koji je trajao više od tri sata, definitivno završen.

Specijalno na svet.rs mogli ste da pratite šta se dešava na koncertu, iz minuta u minut!

Autor: Copyright: svet.rs, Anastasija Čanović

Foto: Ivan Vučićević