Gledaoci i žiri takmičenja “Playboy Playmate of The Year 2011”  izabrali su sinoć Soraju Vučelić za Plejbojevu devojku godine. Baranka je iza sebe ostavila Anastasiju Buđić i Unu Grujić, koje su osvojile drugo, odnosno treće mesto na ovom izboru.
Prvi put u Srbiji, izdavačka kuća Attica Media, nosilac Playboy licence  i  TV “Pink”, organizovali su veliki medijski spektakl – izbor za Plejboj devojku godine. Premijerni izbor najpoznatijeg muškog magazina na svetu Playboy Playmate of  The Year,  predstavio je lepotice sa prostora bivše Jugoslavije, iz Srbije, Crne Gore i  Bosne i Hercegovine, koje su se fotografisale za srpsko izdanje prestižnog magazina.

 

 

Jedan od interesantnijih trenutaka ovog izbora bio je kada je sponzor takmičenja, pre konačnog proglašenja pobednice, upitan ko je njegov favorit, izjavio da je za njega “Una već pobednica” , dok su se od ostalih članova žirija mogle čuti uobičajene izjave, da su “sve finalistkinje lepe” kao i da “svaka od njih zaslužuje pobedu”.
Nakon sabiranja glasova žirija i publike, Soraja Vučelić je osvojila 60 odsto glasova i ponela titulu prve srpske” zečice”. Pobednica, neposredno nakon proglašenja za Plejboj devojku Srbije, nije mogla da govori od uzbuđenja da bi, kada se pribrala, izjavila da će pobeda obeležiti njenu saradnju sa Plejbojem, kao i da namerava da pokloni nagradno putovanje. Soraja je dobila vredne poklone, između ostalog i bundu dizajnerke Suzane Perić i dijamantsku ogrlicu.
Tokom izbora, društvena mreža “Tviter” samo što nije eksplodirala od komentara posetilaca, koji su žustro “raspravljali” koja devojka je najzgodnija ali i koja će poneti laskavu titulu Hefnerove “zečice”, dok su protivnici ovakvih izbora ostali pri mišljenju da  je pobednica unapred poznata. Ipak, najviše komentara se odnosilo na prilično trapavu organizaciju samog događaja kao i gafove voditelja Srđana Predojevića i Rade Radenović, članova žirija (Suzana Mančić  je napravila zbrku prilikom saopštavanja glasova i kritikovala trejlere kandidatkinja) i samih učesnica, naročito na činjenicu da se predstavnik sponzora – preparata za potenciju “Vulkan” ponašao kao “glavni”, otimao mikrofon glavnom uredniku Plejboja, što je nedopustivo prilikom održavanja sličnih manifestacija.
Zanimljivo je da je  “Vulkan”  obećao automobil kao prvu nagradu a dodelio je samo put u Rim pa je druga nagrada hotel “Adam i Eva” u Beleku koju je dao “Big Blue” ispala trostruko vrednija od prve!

Autor: Svet.rs