rakija1

Tradicionalno ocenjivanje rakija, povodom Rakija Festa, ove godine održano je 13. decembra u Mikser Hausu u Beogradu. Ocenjivali su se proizvodi u dve kategorije – Beogradski pobednik, odnosno rakije koje se mogu naći u slobodnoj prodaji i Najveće rakijsko dostignuće, odnosno rakije koje su proizvođači sami dostavljali i kojih nema u prodaji.

Žiri koji je ocenjivao uzorke bio je u sastavu: dr Snežana Stanković, dipl.ing Vladimir Vučetić, dipl. ing Miroljub Cilić, dipl.ing Dejan Debeljaković i dipl.ing Zoran Cilić.

Stručna komisija probala je 44 uzorka, a u kategoriji Beogradski pobednik dodeljen je pehar za najbolje ocenjenu rakiju preduzeću RB Global, i to za rakiju šljivovicu, dok je pobednik u kategoriji Najveće rakijsko dostignuće bio Ilija Rudić, takođe s rakijom šljivovicom.

rakija2

 

rakija5

 

rakijaanterija

 

rakija6

U saradnji s Turističkom organizacijom Beograda i portalom Designed.rs, održano je i takmičenje za izbor najboljeg rešenja za etiketu Beogradske rakije, jednog od suvenira Beograda.

Učestvovalo je preko 80 kandidata koji su poslali više od stotinu rešenja. Žiri u sastavu Slobodan Jovanović Coba, Maja Lalić i Milica Zeljković izabrao je tri rešenja, koja možete videti na fotografijama, od kojih je kao najbolje proglašeno rešenje autora Marka Danilovića.

etiketa1

 

 

etiketa2

Spisak svih učesnika i ocenjenih rakija možete naći na sajtu www.rakijafest.com.

Izvor: Life Content
Foto: Life Content