Mladi pevač Saša Kapor završio je u stanici policije u noći između srede i četvrtka zbog posedovanja oružja prilikom boravka na jednom beogradskom splavu, a zbog nezakonitog nošenja pištolja preti mu do 12 godina zatvora!
Naime, kako smo juče pisali, protiv Saše je podignuta krivična prijava jer je u trenutku kada su nadležni organi bili na splavu kod sebe imao oružje za koje nije imao dozvolu. On je ekao da je pištolj pričuvao drugu koji je službeno lice, ali kako saznajemo iz izvora bliskih policiji, službeno lice o kojem mladi pevač priča nije se pojavilo u stanici da da izjavu.
Kako bismo saznali kakva kazna preti Kaporu, pozvali smo advokata Nebojšu Perovića, koji nam je rekao: “Ukoliko postoji okolnost da je osumnjičeni samo držao pištolj neovlašćeno, onda mu preti kazna od tri meseca do tri godine zatvora i novčana kazna. U slučaju da je nosio oružje neovlašćeno, onda je kazna od dve do 12 godina”, rekao je za “Alo!” Perović.
Podsećanja radi, Saša Kapor je juče izjavio da se nada da zbog svega što se desilo neće imati problema.
“Bio sam sa velikim društvom, a jedan od drugara je službeno lice. Kada je odlazio u WC, dao mi je oružje da ga pričuvam. Ja sam stavio pištolj kod sebe i odjednom je došlo obezbeđenje, a odmah nakon toga i policija, sa kojom sam otišao u stanicu. Dao sam izjavu i eto. Ne bi trebalo da bude problema”, rekao je pevač ovim povodom.
Ako se Sašina tvrdnja da je pištolj samo pridržao drugaru koji je službeno lice ispostavi kao tačna, i takav prekršaj mora biti kažnjen.
“U pogledu lica koje mu je dalo da drži oružje, moguće je da se radi o nesavesnom radu u službi jer je službeno lice kršenjem propisa oštrih akata MUP-a izvršilo i povredu krivičnog zakona pošto je bilo svesno da usled poveravanja sredstva za rad drugom licu može nastupiti povreda prava drugog, gde je zaprećena novčana kazna ili zatvor od tri godine. Međutim, u ovom slučaju, potrebno je utvrditi sve činjenice i okolnosti da bi se mogao izvesti pravilan zaključak o postojanju krivičnog dela i kod jednog i kod drugog lica, što će tužilaštvo dobro utvrditi i analizirati. Za sve postoji indicija, ali ne i tvrdnja, jer nije nastupila šteta po drugo lice ili bilo kog člana društvene zajednice i zloupotreba vatrenog oružja”, objasnio je za “Alo!” advokat Perović.

izvor: Alo!