Jutro na “Akademiji Debelih” nam je donelo prve tragove ljubavi. U pitanju su Darko Stojanović i Tatjana Kajčić. Njih dvoje su, dok su sedeli na tremu, razmenjivali nežne i često dvosmislene izjave, što zasigurno podseća na početak ozbiljnog flertovanja. Međusobno su se zadirkivali, došaptavali i koristili to što ih ostali ukućani nisu primećivali. Međutim, kasnije su i sami ukućani priznali da su primetili varnice između Darka i Tatjane, ali da nisu hteli da se mešaju. Svi su srećni jer postoji šansa da se nešto lepo dogodi u ovom rijalitiju, da se rodi ljubav na “Akademiji Debelih”.

Svakodnevna rutina odlaska u teretanu je, u skladu sa temperaturama vazduha, promenjena, pa su takmičari ovog jutra posetili spa centar i kompleks bazena “Poseidon” u Starim Banovcima kod Beograda. Posle zajedničkog treninga u vodi, koji su vodili svi treneri Akademije, takmičari su dobili zadatak da, držeći gumu za plivanje iznad glave, prošetaju sa jednog kraja bazena na drugi, naravno krećući se kroz vodu.

Svaki takmičar je uspeo u svojoj nameri, a najveće iznenađenje po mišljenju trenera, ali i ostalih takmičara, je Nebojša Ljuštanović koji je ostvario zavidan rezultat. Pored toga, njegova ekipa, ekipa žutih je ubedljivo pobedila ostale ekipe. Takmičenje se odvijalo u parovima koji su bili iz različitih timova. Treneri su danas insistirali na razvijanju individualnih sposobnosti kandidata, ali su kao način motivacije koristili takmičenje u kome će njihov rezultat doprineti uspehu čitavog tima.

Po dolasku sa bazena, ukućani su poveli diskusiju o muško ženskim odnosima, i koliko su ti odnosi realni u okruženju u kome se nalaze. Kao i prethodnog dana, i ovoga puta su u diskusiji prednjačili Dejan i Hristina.