Pobednik ovogodišnjeg takmičenja za Zvezde Granda je Darko Martinović koji je osvojio 73.193 glasa! Ovaj kandidat se izborio za prvu nagradu – opremljen stan od 35 kvadrata i album među konkurencijom od 10 takmičara koji su se u poslednjih devet meseci takmičili za ovu laskavu titulu!

 

U ovogodišnjem takmičenju pristiglo je rekodrnih  358.144 glasova. Drugo mesto i automobil folksvagen ovojio je Aleksa Radenković sa 69.362 a treće mesto Nikola Nešić 62.420 i televizor! U poslednjem krugu ostalo je četvoro takmičara a samo jedan je pobedio. Četvrto mesto sa 42.384 glasa osvojio je Miroslav Mirče Radulović i njemu kao i ostalim takmičarima sleduje pesma, pošto kao četvrtoplasira.

 

U četvrtom krugu pristiglo je ukupno 358.144 glasova preko 36 operatera iz 11 zemalja! Ove godine bilo je 10.000 kandidata od kojih je njih 36 ušlo u takmičenje! Sledeće subote predstaviće se svih 10  kandidata svojih 10 novih pesama!
Finalisti su: Miroslav Radulović, Aleksa Radenković, Darko MartiU trećem krugu pristiglo je 289.707 glasova! U finalni, četvrti krug plasirali su se superfinalisti: Darko Martinović, Nikola Nešić, Aleksa Radenković i Miroslav Radulović.Iz daljeg takmičenja sa najmanje glasova ispala su dva takimičara i to: Nadica Ademov sa 31.303 glasova koja je htela da peva Cecinu pesmu Pustite me da ga vidim i Vanja Mijatović sa 26.156 glasova a koja je želela da u finalu peva naslovnu temu iz filma Titanik My heart will go on od Selin Dion.

 

U četvrtom, poslednjem krugu takmičenja četiri preostala kandidata pevaće sledeće pesme:
1. Darko Martinović – Lična karta  (Aca Lukas)
3. Nikola Nešić – Samo za nju (Šaban Šaulić)
7. Aleksa Radenković – Godinu dana 300 kafana (Darko Lazić)
9. Miroslav Radulović – Nije svejedno (Amadeus Bend)
nović i Nikola Nešić. Iz takmičenja su ispale Vanja Mijatović i Nadica Ademov.

 

Upravo je počeo treći takmičarski krug a portal scandal.rs vam ekskluzuvno donosi koje će pesme takmičari pevati: 1. Darko Martinović – Pukni Zoro (Topalko) 2. Nadica Ademov – Rane moje (Silvana Armenulić) 3. Nikola Nešić – Još te sanjam (Đani) 6. Vanja Mijatović – Lepi moj (Snežana Đurišić) 7. Aleksa Radenković – Godinu dana 300 kafana (Darko Lazić) 9. Miroslav Radulović – Okuj me care (Halid Bešlić) Takmičari sa najmanje glasova su Milica Pavlović, sa osvojenih 17.386 glasova i Adreana Čekić 17.665 glasova. U treći krug plasirali su se sledeći takmičari: Adica Ademov, Darko Martinović, Aleksa Radenković, Vanja Mijatović, Miroslav Radulović i  Nikola Nešić.

Pobednik takmičenja dobija opremljen stan i album, drugoplasirani automobil i pesmu, a treći televizor i pesmu, dok će ostalih sedmoro učesnika takođe dobiti jednu pesmu poznatih autora.

Prema glasovima čitalaca portala svet.rs, najveći favoriti za pobedu na festivalu “Zvezde Granda” su: Milica Pavlović (514 glasova), na drugoj poziciji nalazi se Vanja Mijatović (412 glasova) i Andreana Čekić (312 glasova). A sada ćemo videti kako će glasati gledaoci.

 

Finalno takmičenje “Zvezde Granda” biće održano večeras od 21h u velikom “Grand” studiju na Košutnjaku. Posle devet meseci takmičenja, u top 10 ove, šeste sezone, Zvezda Granda su : Nikolina Kovač, Milica Pavlović, Vanja Mijatović, Andreana Čekić, Slobodan Rakić, Darko Martinović, Aleksa Radenković, Nikola Nešić, Nadica Ademov i Miroslav Radulović. Nakon uvodne reči Saše Popovića, koji je istakao da se u studiju nalazi oko 2.000 navijača, kao i da takmičenje prati 36 operatera iz 11 zemalja, takmičenje je počelo. Voditelji takmičenja su i večeras Ana Sević, Milan Mitrović i Saša Popović. Prvi učesnik je Darko Martinović sa Cetinja, koji izvodi numeru Željka Joksimovića, “Nije ljubav stvar”. Potom je na scenu stupila Nadica Ademov u elegantnoj, maksi toaleti i otpevala pesmu Zorice Brunclik, “A tebe nema”. Sledeći takmičar je Nikola Nešić, koji izvodi Luisovu numeru “Dunjo moja”, a zatim Andreana Čekić u neobičnoj odevnoj kombinaciji, majici bez rukava i elegantnoj suknji,  sa numerom “Imam jedan život”, Ane Bekute.   Peti takmičar Slobodan Rakić izvodi  pesmu “Kap po kap”. Sledeća takmičarka je dvadesetšestogodišnja Vanja Mijatović, koja izvodi baladu Zorice Kondže, “Imam jedan svijet”.  Plavokosa takmičarka je u ekstravagantnoj, svetlucavoj maksi haljini. Aleksa Radenković je sledeći takmičar, potom je na scenu izašla Nikolina Kovač iz Sarajeva, koja izvodi pesmu Severine Vučković,  “Grad bez ljudi”. Deveti takmičar je Miroslav Radulović, koji je otpevao pesmu Zdravka Čolića, a deseta na listi Milica Pavlović, koja izvodi Severininin hit “Italiana”. U izazovnoj, mini haljinici, dobila je veliki aplauz.

Prvi krug takmičenja je završen, učesnici se presvlače za nastavak finala. Do sada, stiglo je oko 140.000 glasova. “U prvom krugu, ispadaju dva takmičara sa najmanjim brojem glasova”,  rekao je Saša Popović, i otkrio da u drugi krug takmičenja ide Vanja Mijatović, Andreana Čekić, Miroslav Radulović, Milica Pavlović, Nikola Nešić, Aleksa Radenković, Darko Martinović. Takmičenje napušta Slobodan Rakić, ostale su Nikolina Kovač i Nadica Ademov koja je – prošla u finale. U toku je drugi krug. Darko Martinović je ponovo nastupio prvi, zatim Nadica Ademov sa pesmom “Nemoj mi prići” Cece Ražnatović. Sledeći je Nikola Nešić, koji peva pesmu Tropiko benda. Andreana Čekić izvela je Cecinu pesmu “Ja ću prva”, odevena u elegantnu maksi haljinu. Vanja Mijatović opredelila se za Vaninu pesmu, dok je stajlng upečatljiv, crni kombinezon, a potom je nastupio Aleksa Radenković sa pesmom “Jednoj ženi za sećanje dugo”, kojom je pobrao simpatije publike, kao i Miroslav Radulović. Milica Pavlović otpevala je pesmu na engleskom,  Rijaninu “Please don’t stop the music”, odevena u atraktivan crni kombinezon.
A evo i biografije pobednika Zvezda Granda.
Darko Martinović je rođen 03.09.1985. godine na Cetinju.
Muzikom se bavi od ranog detinjstva, a njegov profesionalni put dobio je svoj nagovještaj kada je sa 17 godina pobedio na takmičenju “Prvi glas Cetinja” (jul mesec 2003. godine). Na jesen iste godine uzima učešće na Intro Karaokama, do tada najvećem pevačkom takmičenju u Crnoj Gori. Na pomenutom takmičenju je stigao do finala koje je održano 17.05.2004. godine u Podgorici.
Nakon Intro karaoka dolazi do još većeg uspeha, a to je osvojeno prvo mesto na Međunarodnom Muzičkom festivalu slepih Jugoistočne Evrope, koje je održano u Tuzli 24.09.2004. godine. Posle pomenutog festivala je počeo sa javnim nastupima.
Talenat za pevanje, za koji kaže da je “dar Božji”, bio mu je samo odskočna daska u daljem radu, jer su mu prepoznatljiv stil pevanja i boja glasa omogućili da se vrlo brzo osamostali i nastavi svoju karijeru. Nakon skoro decenije rada uspeo je da pridobije poverenje velikog broja slušalaca u Crnoj Gori i van nje. Dokaz za to je i  Darkov nastup u takmičenju “Zvezde Granda”, gdje je ostavio jak utisak i dobio veliki broj slušalaca.
Nakon Zvezda Granda, dobija poziv da učestvuje na Cetinjskom festivalu narodne muzike, “Cetinje Fest”. Na pomenutom festivalu osvaja treće mesto i dobija nagradu za najboljeg debitanta festivala.
Pojavljivanje novih muzičkih žanrova sa kojima se sreće, ga navodi na neprekidni rad i usavršavanje, kako bi ispunio očekivanja publike, što ima za rezultat širok repertoar muzike koju izvodi.
Vedrog duha, karakteran i pozitivan, autentičnim izvođenjem i profesionalnim stavom ostavlja pozitivan utisak na publiku na svakom nastupu.
Darko je pobednik serijala “Zvezde Granda” sezona 2011/2012.

Autor: Svet.rs, Scandal!
Foto:  Scandal! COPYRIGHTED