“Onog jutra kada sam natčovečanskom snagom otvorio teške kapke i ugledao tri siluete kako stoje oko mog kreveta… Onog jutra kad mi je otac očima punih suza rekao da si sinoć poginula, tog trenutka je sve u meni stalo… Tog jutra sam i ja poginuo… Princezo mog života, tebe nema… Sve sam mogao da pomislim, i da ćeš možda jednog dana otići, da ćemo se posvađati oko gluposti, sve… ali, da će te neko ubiti i da ću ostati bez tebe preko noći, to nisam mogao…”
Ovako se u dirljivoj ispovesti na Fejsbuku od svoje dugogodišnje devojke Nevene Dragutinović (29) oprostio njen dečko Neven Živančević, pevač grupe “In vivo”. Nevena je poginula u subotu oko 4.30 sati kad je na nju, u centru Beograda naočigled sestre bliznakinje Jovane, kolima naleteo košarkaš Kimandi Frend (35) sa Jamajke. U momentu tragedije, Frend je vozio sa 0,98 promila alkohola u krvi!
“Pre tri dana sam ti rekao ono što sam i mnogo puta, a to je da želim da ostarim s tobom. Ušao sam u naš stan, ljubavi, dozivao sam te, vrištao sam, plakao… Bacio sam se na krevet mirišući tvoje stvari. I šta sad? Retki znaju koliko smo se voleli, a još ređi će to nekad i doživeti, jer znam da je ovo bila najveća ljubav ovog veka! Polovina moga tela je tvoja, polovina moga srca je tvoje, živimo i dalje zajedno, nema kraja. Ljubim te, snu moj…”, napisao je Neven.
Poznati pevač u tužnoj poruci svojoj devojci Neveni zahvalio je za šest najlepših godina u životu: “Voleću te zauvek!”

Na groblju u Srednjoj Dobrinji, nedaleko od kuće deda Milenka, u kojoj je provela deo detinjstva, juče je, pored grobnice u kojoj počiva njena majka Snežana, sahranjena Nevena Dragutinović. I dok je kovčeg spuštan u grob, stotine ljudi u suzama, jecaj verenika Nevena Živančevića, koji je sve vreme sahrane stajao pored sanduka, i tihi šapat sestre bliznakinje Jovane ispratili su Nevenu na večni put: “Seko moja, seko, volim te najviše na svetu… Seko moja…”
Za unukom su teške suze lili i deda Milenko i baba Vera. Za njom i za ćerkom Snežanom, Neveninom majkom, koju su, takođe prerano, izgubili pre 11 godina…
“Teško su Nevena i Jovana detinjstvo imale… Najpre su zbog rata morale iz rodnog Zvornika, ovde su završile srednju školu, posle se često selile. Prerano su ostale bez majke. Borile su se za život, a evo šta bi sad… Čekali smo da Nevena završi fakultet da se uda, da pravimo svadbu, a evo jada našeg”, plakao je juče nasred dvorišta ujak stradale devojke.
Nekoliko minuta pre nego što je dugačka povorka krenula iz dvorišta kuće Neveninog dede, od sestre se tiho, kroz suze koje su je gušile, oprostila i Jovana: “Molim vas, sve vas koji ste danas ovde, nemojte zaboraviti moju sestru. Kad vam je teško, setite se moje seke, biće vam lakše. I kad vam je lepo, setite se Nene, biće vam još lepše… Kad u kafanu odete, naručite njenu pesmu…”

Izvor i foto: Kurir / Fejsbuk