Domaće i svetske poznate ličnosti šou-biznisa trude se da svojim poslom i pojavom fasciniraju fanove koji u stopu prate njihov rad. Oni su lideri u domenu zabave u svojim zemljama, ali i šire. Osim što uživaju u velikoj popularnosti, nekim zvezdama domaćeg i svetskog džet-seta zajednička je i fizička sličnost sa kolegom iz inostranstva.
Predstavljamo vam deset poznatih domaći i stranih ličnosti koji liče jednu na druge.

1. Aca Lukas – Bono Voks
Krećemo sa nekrunisanim kraljem žive svirke Acom Lukasom. Fizički alter ego srpske folk zvezde je niko drugi do frontmen irskog rok benda “U2″ Bono Voks. Godinama ranije kružila je priča da ova dvojica džetsera liče jedan na drugog. Navodno, kada je Lukas putovao avinom za Čikago, stjuardese tog leta su pomešale Acu sa Bonom, a kao “nagradu” dobio je VIP tretman.

2. Emina Jahović – Penelope Kruz
Pevačica iz Novog Pazara već dugi niz godina nosi nadimak “Srpska Penelope Kruz”. Pored toga što imaju uspešne karijere, Jahovićeva i Kruzova imaju maletene identične crte lica. Stoga je medijski nadimak supruge turskog pevača Mustafe Sandala više nego opravdan.

3. Šaban Šaulić – Teri O’Kvin
“Duplikat” nekrunisanog kralja narodne muzike je Teri O’Kvin. Američkog glumca sećamo se iz izuzetno popularne serije “Lost”, u kojoj je tumačio ulogu Džona Loka. Šaban i Teri na fotografiji ispod izgledaju kao braća blizanci.

4. Indira Radić – Šakira
Ono što smo pisali za Eminu Jahović važi i za Indiru Radić. ”Srpsku Šakiru” poistovećujemo sa ultrapopularnom kolumbijskom pevačicom, koja je neko vreme u centru medijske pažnje kako zbog nove pesme “Get It Started” (koja je uradila sa reperom Pitbulom), tako i zbog ucene povodom navodnog privatnog porno-snimka sa verenikom Žerarom Pikeom.

5. Predrag Bjelac – Al Paćino
Predrag Peđa Bjelac
glumio je u više domaćih i holivudskih ostvarenja, kao što “Hari Poter i vatreni pehar”,”Hronike Narnije: Princ Kaspijan”, odnosno “Kada porastem, biću kengur”. Dvojnik ovog beogradskog glumca je legendarni Al Paćino. Osim slične fizionomije lica, ova dva filmska velikana imaju i sličan imidž.

6. Hanka Paldum – Ivana Tramp
VIP dvojnica čuvene sevdah pevačice Hanke Paldum je bivša supruga američkog bogataša Donalda Trampa, Ivana Tramp. Obe dame imaju sličan stajling, kao i istovetnu fizionomiju lica.

7. Toni Cetinski – Ringo Star
Popularni hrvatski pevač Toni Cetinski ima fizičke sličnosti sa nekadašnjim bubnjarom “Bitlsa“ Ringom Starom. Muzičar iz Hrvatske je nedavno promovisao svoj novi spot “Zbogom, odlazim”, dok je njegov “dvojnik” iz Liverpula zvanično proglašen za najbogatijeg bubnjara današnjice.

8. Minja Subota – Robert Redford
Voditelj popularnog dečjeg programa “Muzički tobogan” je fizički ekvivalentan sa američkim glumcem Robertom Redfordom. Obojica imaju istu boju kose, nose naočare, a fizionomija lica im je slična. I Minja i Robert su približnih godina – popularni glumac je stariji dve godine od Subote.

9. Novak Đoković – Dastin Dajmond
Najbolji srpski teniser Novak Đoković izgleda identično kao glumac Dastin Dajmond iz mlađih dana kada je tumačio ulogu Skriča u seriji “Saved By The Bell”. Fizičko poređenje ove dvojice našlo se na brojnim sajtovima, kao što je Jutjub, gde su prikazani teniseri koji liče na poznate ličnosti.

10. Milić Vukašinović – Moamer el Gadafi
Nekadašnj i bubnjar “Bijelog dugmeta” i frontmen benda “Vatreni poljubac” podseća na nedavnog ubijenog bivšeg predsednika Libije Moamera el Gadafija. Sličnost između njih bila je tema brojnih internet foruma i sajtova.

Izvor: Telergraf.rs
Foto: Klix.ba/Svet/Tanjug/Vikipedija