Cupo Kalac foto Ivan Vucicevic copy

Muhedin Čupo Kalač nije uspešan biznismen kakvim se predstavlja u javnosti, već izbeglica koja u Šveskoj živi od 700 evra socijalne pomoći.

Iako bivši dečko Jelene Golubović navodi da je od Švedske dobio kamione na lizing, a vlasnici firme su on i njegov dobar prijatelj, Kalač sve vreme prima socijlanu pomoć, koja je za srpske pojmove izuzetno velika pa ovde može da glumi da ima lagodniji život.

“Čupo je čovek, koji bi, što bi naš narod rekao, leba bez motike. Godinama je pokušavao da pobegne iz Bosne u neku evropsku zemlju i tamo prođe na mufte. Kad je napokon uspeo da sredi papire za Švedsku, njegovoj sreći nije bilo kraja. Prijavio se kao azilant i na taj način dobio smeštaj u Geteborgu i socijanu pomoć od 700 evra na mesečnom nivou”, kaže izvor dodajući da, pošto je život u Švedskoj vema skup, Čupo novac uglavnom troši u Bosni i Srbiji.

“Ponekad ugovori neki nastup s drugim pevačima ili Ekremom Jevrićem i to je sve što on može da uradi i od čega može da zaradi. To što se hvali da ima 20 šlepera i uspešnu firmu je apsurdna laž i nebuloza”, tvrdi izvor dodajući da je i Jelena poverovala u to da je on uspešan biznismen i milioner, a kad je shvatila da toga ima samo u bajci, odmah su počeli ljubavni jadi.

Kalač je u Geteborg pre nekoliko godina otišao kao azilant i tamo nastavio da radio kao kamiondžija za neku firmu. U rijaliti je ušao  predstavljajući se kao pevač, ali  je vrlo brzo otkriveno da je vozač šlepera. Kasnije je govorio da je otvorio uspešnu firmu i da se obogatio.

Ivan Vučićević