ruzica sokic glumica tanjug
18:20

Ružica Sokić preminula je jutros na odeljenju neurohirurgije Kliničkog centra Srbije. O odlasku filmske partnerke i velikog prijatelja razgovarali smo sa Nikolom Simićem.

“Šta da kažem… Stvarno mi je jako teško, ona je bila izuzetan čovek”, rekao je Simić.

“Žao mi je, ona je bila neverovatan čovek i humanista. Volela je ljude, volela je kolege…Zatečen sam vešću o njenoj smrti. Znao sam da je u bolnici, ali nisam znao da će se to ovako završiti”, dodao je on.

Legendarna glumica umrla je u 79. godini posle duge i teške bolesti. Datum sahrane biće naknadno saopšten.
Podsetite se filmske magije legendarnih partnera:

11:22
Poznata srpska glumica, Ružica Sokić, preminula je jutros u 79. godini života u Beogradu, nakon duge i teške bolesti.

Legendarna glumica bolovola je od Alchajmerove bolesti i preminula je na odeljenju neurohirurgije u Beogradu. Datum sahrane biće naknadno saopšten.

Ružica Sokić započela je karijeru davne 1957. godine. Glumila je u više od 180 filmova i TV serija, a njena najpoznatija ostvarenja su u su “Bokseri idu u raj” i “Užička republika”. Najveće uspehe ostvarila je glavnim ulogama pevačice u filmu “Kad budem mrtav i beo” i uličarke u filmu “Žuta”.  Ostvarila je i čitav niz zapaženih uloga u pozorištu za koje je nagrađena. Tokom 2010. objavila je knjigu sećanja „Strast za letenjem“

Ružica Sokić je rođena je 1934. u Beogradu kao kćerka trgovca i suvlasnika lista „Pravda“ Petra Sokića (1893 — 1964). Još kao devojčica učestvuje u Dečjoj radio-dramskoj grupi Radio-Beograda, a godine 1958. diplomirala je glumu na Akademiji za pozorišnu umetnost u Beogradu. Kraće vreme bila je članica Savremenog pozorišta, ubrzo prelazi u Atelje 212, gde će brojnim ulogama (prvenstveno savremenog i domaćeg repertoara) otkriti i potvrditi dar „rođene glumice“.

Izvor: Alo

Foto: Tanjug