158911421

Poslednjih godina Holivudom haraju i neke lepe Srpkinje, koje svakom novom ulogom drastično menjaju sliku o našoj zemlji. Ako biste filmske znalce iz „fabrike snova“ upitali za Suzanu Drobnjaković, verovatno bi slegli ramenima i propisno izlomili jezik, pokušavajući da izgovore njeno ime. Međutim, i slavni reditelji i kritičari imaju samo reči hvale za Sašu Aleksander, poslednjih godina nesumnjivo najpopularniju glumicu našeg porekla u svetu.
Rođena je pre četrdeset godina u Los Anđelesu. Majka Dobrila Pavlović, Beograđanka, i otac Dragiša Drobnjaković, poreklom iz srca Šumadije, još od malih nogu zvali su je Saša. Glumačku akademiju završila je kao student generacije, a ime i nadimak starijeg brata kasnije je uzela za holivudski pseudonim. Počeci njene karijere vezani su za „daske koje život znače“, ali je toj ljubavi doprinela i činjenica da je neko vreme bila članica čuvene „Kraljevske Šekspirove trupe“ u Londonu. Posle nekoliko godina rada na televiziji, potvrdilo se uverenje da je pozorište nenadmašno iskustvo. Iako se proslavila ulogom u tinejdžerskoj seriji „Dosonov svet“, Brodvej joj je ostao neispunjena želja. Iza nje je i zavidna filmografija. Na velikom ekranu igrala je sa Dženifer Aniston, Skarlet Johanson, Benom Aflekom, Džimom Kerijem, rame uz rame sa Tomom Kruzom u blokbasteru „Nemoguća misija“, gostovala je i u „Prijateljima“. Televiziji se vratila sa „NCIS marincima“, a već četiri sezone je zvezda jedne od najgledanijih serija u Americi, „Rizoli i Ajls“, u kojoj igra naslovnu ulogu sa najboljom prijateljicom Endži Harmon.
– U prestonici industrije zabave niko ne prebrojava krvna zrnca, ali od kombinacije talenta i sreće zavisi da li ćete ostaviti otiske na “Bulevaru slavnih” ili ćete igrati samo jedno leto. Nisu mi nikad nudili uloge loših Srba, Rusa i ostalih koji govore engleski s akcentom, niti sam ikad zažalila zbog poslova koje sam odbila. Trebalo bi neprestano imati na umu i činjenicu da ovde svi žele da postanu poznati i da koriste različita sredstva kako bi se izborili za svoje parče filmskog kolača. Potrebno je biti odlučan, znatiželjan, ponekad ironičan. Sve te osobine posedujem, ali podlost i pohlepu ne podnosim.

Ostatak intervjua sa Sašom Aleksander pročitajte OVDE.

Autor: Life Content