Ksenija Pajčin sahranjena je danas na Novom groblju u Beogradu uz prisustvo rodbine, prijatelja i brojnih kolega sa estrade. Opelo je počelo u 14 časova, a pola sata kasnije kovčeg sa telom položen je u grobnicu aleje na Novom groblju. Na večni počinak jednu od najlepših Srpkinja ispratilo je više od 2.500 ljudi. Brojni saradnici, kolege, predstavnici medija prilazili su da u mukoj tišini izjave saučešće roditeljima i rodbini. Baki Mari, koju je pevačica najviše volela i često isticala da liči na nju, pozlilo je već prilikom opela, sat vremena pre sahrane, tako da je intervenisala ekipa hitne pomoći. Ksenija je u belom kovčegu spuštena u mermernu grobnicu u najlepšoj aleji najvećeg beogradskog groblja. Poslednji govor, koji su napisali njeni najbolji prijatelji i kum Bane Dević, dotukao je majku Ljubicu, koja se do tog trenutka držala hrabro i stameno. Uz nju su sve vreme bili bivši suprug Miloš i Ksenijina mlađa sestra, njegova ćerka iz drugog braka. Povorka je bila duga gotovo kilometar, a cveće koje su doneli prijatelji i obožavaoci prekrilo je i susedne grobove. Od kolega i saradnika sa estrade posednju počast pevačici odali su Ana Nikolić, Romana Panić, Neda Ukraden, Indira Radić, Marina Tucaković, Bora Drljača, Ivana Škorić, Biljana Obradović, Bane „187“, Katarina Ostojić, Sandra Obradović i mnogi drugi.

Vesna Urošević: Neka te anđeli čuvaju

Stihove Ksenijine pesme „Farsa“ i „Besmrtnu pesmu“ Mike Antića, kao i govor kojim su se porodica i prijatelji oprostili od Ksenije Pajčin, pročitala je nad rakom Vesna Urošević, muzički urednik u „Siti rekordsu“, producentskoj kući za koju je preminula pop pevačica snimala: „Nedostajaćeš mestima na kojima ćemo biti bez tebe, pričama koje ti nećemo ispričati, nedostajaće tvoj osmeh koji je umeo da iščupa i najsivlji dan. Nedostajaće nam da crpiš svaki atom naše energije, nedostajaće nam tvoje lude poruke kojima smo se smejali do suza. Nedostajaće nam ono kada te mrzi da izađeš po sladoled pa ga pravimo od soka i stavljamo u zamrzivač. Nedostajaće da skoknemo do Plesne škole, da šetamo Milisava, da uživamo u tvojoj sreći dok đuskaš do zore. Sve već nedostaje do beskraja i nazad. Čuli smo jednom da je zlo ono što čovek oseća da šteti njegovom moralnom zdravlju, a dobro je ono što zadovoljava njegov lični osećaj pravde. Ali ko će nama reći gde ja ta pravda na kojoj sve ovo dobro i počiva? Ima li te pravde u ovom svetu u kome živimo? Da li je te pravde ikada i igde bilo? Mi i dalje čekamo da se javiš, da uskočiš u sobu puna energije i sa tim prelepim osmehom. Svi čekamo ono čime si radovala naš svet: tvoju posebnost, tvoju prisutnost. Čekamo i da nas nerviraš, da zalupiš vratima pa da svaki put kvaka ispadne. Čekamo da budeš dosadna, tužna, srećna, da se svađamo, mirimo, volimo, da plačemo. Čekamo do beskraja i nazad. A tebe neka čuvaju anđeli. Volimo te.“

 

Hoće li policija saslušati italijansku državljanku Evu Gonzales?

Kako odmiču dani od tragedije kada su u stanu na Voždovcu nađeni mrtvi Ksenija Pajčin i Filip Kapisoda – sve se češće čuju zahtevi u javnosti da policija ispita italijansku državljanku Evu Gonzales koja je prošle godine imala emotivnu romansu sa Filipom nakon koje je iznela veći broj optužbi na njegov račun: "Filip Kapisoda me je pokrao! Iz moje kuće uzeo je devet hiljada evra i dva ručna sata marke ‘kartije’ koja vrede isto toliko“.
Sa druge strane, narušavajući pravilo "O pokojniku sve najlepše", pojedini Filipovi prijatelji traže i da se istraže Ksenijine veze sa pojedinim mafijaškim klanovima. Bilo kako bilo, zabrinajvajuće je mnogo komentara ispod vesti i diskusija na forumima u poslednja dva dana koje ukazuju na mogućnost da je čitava stvar inscenirana veštom rukom profesionalca i da je i Kseniju i Filipa ubio neko treći.

 

Autor: Marija Lazić

Foto: Dragan Kadić