marijanalondon
Dok su je pojedinci na domaćem tržištu osporavali kao modnog kreatora, Marijana Mateus je u jednoj od prestonica svetske mode, Londonu, predstavila novu kolekciju “Silk and cashmere”. Prošlog utorka brojni poznati modni agenti, VIP klijenti i Marijanini prijatelji, posetili su showroom u Westbury hotelu, gde je Marijana u predsedničkom apartmanu priredila prezentaciju najnovijih modela. Kolekcija za jesen/zimu 2013. godine će se već od sredine jula naći u prodaji na engleskom tržištu, premda su oni koji su tog dana bili pozvani iskoristili priliku da među prvima odaberu za sebe modele iz nove kolekcije.
Prezentaciju modela Marijane Mateus fotografisala je čuvena engleska fotografkinja Morin Barimor, a interesantno je da je u susednom predsedničkom apartmanu boravila i top model Naomi Kempbel, koja je tog dana pravila kasting za njenu modnu agenciju “Face”. Marijani je u Londonu društvo pravila voditeljka Snežana Dakić-Mikić koja je dobila ekskluzivno pravo da snimi prezentaciju svoje prijateljice.
Reakcije na Marijanine modele su bile više nego odlične što je rezultiralo velikim interesovanje tamošnjih medija i kupaca zbog čega je ona sa svojom novom firmom “Andaje” proširila modni biznis i na ovo tržište.

Za razliku od ostalih dizajnera, koji za slikanje i kataloško predstavljanje svojih modela angažuju manekenke, izgleda da Marijana najviše voli sama da prestavi svoje kreacije. O ovome, bivša gospođa Mateus je rekla:
“Najviše uživam u procesu modnog stvaranja, a kada nešto stvorim, to osećam kao deo mene, pa mi je najprirodnije i najnormalnije da svoje kreacije baš ja predstavim. Mnoge inostrane kreatorke nose isključivo svoje modele, poput Stele Makartni i Viktorije Bekam. Suština je u tome da vi možete da ponesete svoje kreacije. Mnogi dizajneri nisu u prilici da budu najbolji prezenteri svoje kolekcije, ali, na svu sreću, meni je Bog dao dobar izgled, pa mogu da ponesem i izreklamiram svoje modele koji su namenjeni damama od petnaest do sedamdeset pet godina. Kad kreiram, mislim na generaciju moje mlađe kćerke koja upisuje fakultet, moje starije kćerke koja je završila univerzitet i na moju mamu. To su tri najvažnije žene u mom životu. Majka me je kao malu vodila po sajmovima mode i uz nju sam zavolela modu. Ljubav prema dizajnu prenela sam na obe kćerke.”

Intervju u kom je ekskluzivno otkrila da li planira ponovo da stane na “ludi kamen”, kao i modni editorijal sa Marijanom Mateus koji je radila za magazin Hello! možete videti OVDE!