Glumica Marija Petronijević, koju ovih dana gledamo u šou-programu “Prvi kuvar Srbije”, dobila je ulogu u jednoj italijanskoj seriji koja će se emitovati na televiziji Rai uno! Atraktivna glumica, za koju se šuška da je u vezi sa rukometašem Vladom Mandićem, za Press otkriva detalje uloge kojom planira da osvoji evropsko tržište.
“Uloga je mala, ali zapažena, jer čitava priča počinje iz radnje u kojoj radim kao prodavačica. Tada ću kupcu prodati bombu koja će kasnije eksplodirati na centralnom italijanskom trgu. Ulogu sam dobila na kastingu i mislim da mi je ovo dobra šansa da me zapaze neki bitni ljudi iz sveta glume i eventualno angažuju na nekim drugim projektima. Trenutno učim italijanski i jedva čekam snimanje prvih scena serije, koja još nema naziv”, kaže glumica, koja je karijeru započela ulogom u filmu “Zavet” Emira Kusturice, a kasnije je bila zapažena i po roli Ivane u seriji “Selo gori, a baba se češlja” Radoša Bajića.
“Najveću zahvalnost ipak dugujem Emiru, jer je on došao u moju srednju školu u Požegi i odatle me povukao u svet glume. Tako je počela moja karijera, koja se nastavila saradnjom sa Radošem. Prvobitni plan bio je da se pojavim u pet epizoda serije, nakon čega je Ivana nestala. Posle godinu dana usledio je poziv da nastavim snimanja i tada sam shvatila da je moj prethodni angažman bio dobar”, objašnjava Marija.
Petronijevićevu imamo priliku da vidimo i za kulinarskim stolom u “Prvom kuvaru Srbije”, u kome član žirija Petar Gajić često ima primedbe na njeno jelo.
“On je malo precenio sebe i previše ozbiljno shvatio svoju ulogu. Ima veliku želju da se istakne, to ne mogu da razumem. Menja kriterijume svakodnevno: ono što mu je danas ljuto, sutradan mu ne smeta. Zato ne mogu ni da zamislim ko bi mogao da pobedi jer ne mogu da ustale kriterijume po kojima ocenjuju”, ističe glumica.
Iako o njenoj vezi sa rukometašem Vladom Mandićem mediji izveštavaju već mesecima, Marija ne želi da otkriva detalje te romanse.
“Emotivno sam vrlo zadovoljna, ali privatni život držim daleko od očiju javnosti”, tajanstvena je glumica i dodaje da o braku ne razmišlja.
“Još nisam spremna na ludosti koje nosi ludi kamen, ali svakako da ću jednog dana i na njega stati. Volim decu i neću ih sigurno rađati u 90. godini, ali ima vremena, ne žuri mi se”, kaže glumica, koja je nedavno diplomirala na fakultetu Megatrend, odsek Odnosi sa javnošću, zbog čega planira da se posveti i tom delu karijere.
“U svetu glume sam šest godina, ali ne bežim od ideje da se oprobam u voditeljstvu i PR-u”, kaže Marija.
Marija kaže da je šokirana vešću da je član žirija “Prvog kuvara Srbije”, u kojem ona učestvuje, Nenad Čanak, pretukao čoveka ispred kafane u Novom Sadu.
“Ne bih da sudim o nečemu što nije dokazano da se desilo. Ukoliko Čanak u ružičastoj kuhinji u te svrhe upotrebi štap, braniću se tiganjem”, kroz smeh kaže glumica.

izvor: Press