maja berovic insta

Maja Berović je prvi put otkrila detalje iz detinjstva u ratnim okolnostima, svojoj muzičkoj karijeri i nedavnoj odluci da peva na ekavici, ali i otkriva da li priželjkuje da uskoro stane na ludi kamen.

Njeno detinjstvo nije bilo ni najmanje bajkovito iako se tako činilo.

“Nije mi problem da govorim o mom detinjstvu, niti izbegavam tu temu. Imala sam tu nesreću da sam ona generacija koju je zadesio rat, a koja je živela u Bosni, tako da nosim neka ružna, ali i neka lepa sećanja na taj period mog života”, započinje Berovićeva, i dodaje:

“Ružna sećanja su mahom vezana za našu selidbu u potrazi za mirnim životom, mada tako mala nisam bila svesna užasa kakav je rat. Kao i svako malo dete, nisam bila svesna stvarne situacije, pa sam bila zaokupirana igrom i svim onim lepim, dečjim aktivnostima.”

Odmalena je želela da se bavi pevanjem, te je tu želju sebi ostvarila kad je napunila 20 godina. Pesma “Džin i limunada” ju je proslavila, a danas se može pohvaliti velikim brojem hitova sa nekoliko studijskih izdanja.

“Zadovoljna sam svojom karijerom, a radim svaki vikend poslednje dve godine. Kalendar mi je uvek bukiran nekoliko meseci unapred, što je najbolji pokazatelj nečijeg uspeha u ovom poslu”, navodi Maya, kojoj nije svojstveno da se pojavljuje po TV emisijama pošto-poto i da se promoviše putem stranica žute štampe.

“U emisijama se pojavljujem samo i isključivo kada imam šta da kažem. Mislim da nema potrebe da “visim” po njima tek tako. Osim toga, živim na relaciji Austrija – Bosna – Srbija, pa je i neizvodljivo da stalno gostujem po televizijskim stanicama, a verujem i da konstantno pojavljivanje u medijima može da bude kontraefekat. Moj lični izbor je da se ne pojavljujem mnogo.”

Berovićeva je poslednjom pesmom, napravila promenu, odlučivši se za pevanje na ekavici. Ovaj njen potez je izazvao gnev pojedinih fanova.

“Nije mi jasno zašto se diže tolika prašina oko toga! Pričamo isti jezik svi, pa zar je zato bitno da li je u pitanju ekavica ili ijekavica. Ono što je sigurno je da ću ubuduće pevati na ekavici, što sam i objasnila u tom postu i neću više to ni objašnjavati, ni pričati o tome, jer zaista mislim da su to gluposti. Bitno je da se volimo, širimo ljubav i razumemo”, jasna je bila folkerka za portal srbijadanas.com

Atraktivna pevačica je godinama sa verenikom Alenom u skladnoj vezi, a mnogi bi pomislili da je brak ono što im sledi. Međutim, ne i Maya.

“Vaspitana sam tako da je brak nešto što se sklapa iz ljubavi i da treba da traje za ceo život, ali najiskrenije mislim da ako se dvoje ljudi vole i poštuju, taj papir ne znači baš ništa. Potpis ne može da garantuje sreću, ako je nema”, zaključuje ona.

maja berović instagram