tizeri 0423

Za veliki uspeh koji je postigla emisija “Pinkove zvezdice” svakako je delom zaslužna i Leontina Vukomanović. Nekada jedna od najintriganitnijih ličnosti domaće estrade, danas je pedagog i jedna od najstručnijih osoba za rad sa decom talentovanom za muziku. Leontina u intervjuu za “Svet” ističe da je ponosna na to što je član ovog šou-programa, koji, iako ga publika voli, nailazi na osudu pojedinih dečjih psihologa, koji tvrde da eventualni neuspeh kod dece može izazvati traume.
„Ma baš me zanima kakva su to istraživanja“, počinje Leontina razgovor za “Svet”, i dodaje: „Ne mogu to da uzimam za ozbiljno.“

Goca Tržan rekla je da ona svoje dete nikad ne bi prijavila za “Pinkove zvezdice”.
– Na takva takmičenja ne prijavljuju se roditelji. Dete je to koje se prijavljuje. Ja sam sama u osnovnoj školi otišla u muzičku školu i polagala ispit. Ta deca žele da se prijave i insistiraju na tome da ih roditelji vode na audicije. I ti roditelji poštuju želje svoje dece.

A kada im se daje lažna nada, kada ih ubeđuju da su dobri, pa na kraju ne pobede?
– Nada mora da postoji, ali jedno je kad roditelj daje vetar u leđa svom detetu, a sasvim drugo kad ohrabruješ ili guraš dete u nešto za šta nije zainteresovano. Što se psiholoških stvari tiče, moram da uzmem Novaka Đokovića za primer. On je počeo da trenira u ranom detinjstvu, počeo je rano da se suočava i sa porazima i sa teškim mečevima, išao je na takmičenja i turnire, prolazio kroz sistem eliminacija, a pri tom vredno vežbao i gradio sebe kroz sport. Da li vam Novak Đoković sada izgleda kao istraumiran čovek?

Nego, koga bi još volela da vidiš u žiriju?
– Za mene je dobar žiri raznolik žiri. I ovakav kakav jeste mi je sjajan.

Da li bi volela da vidiš Željka Joksimovića?
– Pa već smo ga videli u sličnom formatu. Kristinu Kovač i Željka vezuju za “X Factor”, mene i Jelenu Tomašević za Zvezdice… Kada nekoga vidiš u jednom talent šou-programu, ne možeš da ga vidiš u drugom. Kažem, za decu i za ovaj format sadašnji žiri je idealan.

OSTATAK INTERVJUA PROČITAJTE U ŠTAMPANOM IZDANJU SVETA KOJI JE U PRODAJI OD SREDE, 19. NOVEMBRA
ZABRANJENO JE PRENOŠENJE CELOG ILI DELA TEKSTA KAO I FOTOGRAFIJA BEZ PISMENE DOZVOLE AUTORA!

01 042

Tekst: Dragan D. Kecman, Life Content
Foto: Svet