relja-popovic-instagram

Nedavno nas je sve iznenadila vest da je mama Relje Popovića nažalost preminula.

O pevačevoj porodici nikada se ništa nije pisao. Relja je uspevao na sve načine da izbegne bilo kakvu temu o roditeljima, i porodici generalno, pa vam je informacija da je ostao bez oca sa samo dve godine potpuno nepoznata.

Podigla ga je majka, za koju je bio strašno vezan.

Legenda srpske umetnosti, Zoja Begolli, bila je Prvi solista Baleta, pedagog klasičnog baleta, repetitor u Narodnom pozorištu i baletskoj školi Lujo Davičo, profesor, prevodilaci izdavač.

clipboard01

S velikim osmehom i dobrom energijom, ceo svoj život posvetila je baletu, umetnosti, deljenju “svog zanata”, kao i podučavanju mlađih generacija.

Njen život obeležila je jedna ljubav, čije prezime je nosila do kraj života.

U pitanju je glumac Faruk Begoli.

Igrao je u više od 70 filmova raznih metraža i žanrova i bio jedan od najpopularnijihglumaca u bivšoj Jugoslaviji.

bazar

Faruk je o ljubavi sa balerinom govorio najlepšim rečima. Bili su u braku punih 18 godina, iz kog je izašao bogatiji za nove vrednosti braka, zajednice, za divno druženje,bogatiji za jednu divnu ljubav. Kako je govorio, bio je bogat tom ljubavlju, bogat tom ženom. Kao vrsni poznavalac ruskog jezika, bila je prevodilac i izdavač ruskih romana u Srbiji.

Bila je visoko poštovana među svojim kolegama, glumcima, i svima onima koji su poznavali njen rad.

Na sve to bila je samohrana majka koja je i pored toliko obaveza bila dobar roditelj i Reljin najbolji prijatelj.

Ispraćaj za kremaciju obaviće se u utorak 10. januara u 13 časova na Novom groblju u Beogradu. Članica Narodnog pozorišta, u kojem je provela celu igračku, pedagošku i repetitorsku karijeru, postala je 1. septembra 1967. godine.

Nosilac je više značajnih priznanja i nagrada.

svet.rsinstagram/reljarelja / printscreen youtube