Katarina-Radivojevic
Nastavak filma “Zona Zamfirova” proći će bez glavne glumice Katarine Radivojević. Iako je preksinoć trebalo da u društvu premijera Ivice Dačića i predsednika opštine Surdulica Novice Tončeva postavi kamen temeljac za izgradnju Zonagrada u blizini Vlasinskog jezera, ona se nije pojavila. O tome niko nije želeo da priča, a na konferenciji za medije šturo objašnjenje dao je reditelj Jug Radivojević.
“Naš stav je da bi glumačka podela trebalo da ostane ista, uz uvođenje novih likova. Milan Gutović će igrati popa Božu, Milena Vasić Ciganku Veru, a Milan Vasić pojaviće se kao Mitanče, Manetov najbolji drug. Preciznije informacije o tome ko će igrati u nastavku priče o Zoni i Manetu znaće se nakon završnog kastinga u septembru. Glumci koji su danas bili s nama sigurno će igrati”, rekao je Radivojević i dodao: “I međunarodna produkcija se pita o tome ko će možda biti zamenjen. To ima svoje draži.”
Reditelj u čijoj režiji je igrano 100 predstava nije mogao da potvrdi ni angažman Dragana Nikolića, koji je igrao Hadži Zamfira.
“Zainteresovan je da se pojavi u filmu.”
Najbitnije je da će posle snimanja na Vlasini ostati turističko selo slično Kustinom Drvengradu.
“Hoćemo da izgradimo grad od čvrstog materijala – Zonagrad. U njemu će biti mnogo sadržaja, a plan je da se otvori i Manetova radionica, u kojoj će biti prodavan nakit koji je Zona nosila u filmu”, rekao je Jug Radivojević.
Producent Miroslav Miško Mitić otkrio je da bi snimanje filma “Vrati se, Zone” trebalo da počne sredinom maja iduće godine, a da iza projekata stoje filmadžije iz Engleske i Amerike.

Izvor: Kurir