Porno-glumica Ivana Slavković (19), koja se trenutno takmiči u rijalitiju „Parovi“ na Hepi TV, u svojoj 11. godini bila je žrtva policijske torture! Zbog preživljene traume provela je 21 dan u Klinici za mentalno zdravlje!
Kao devojčica, često se svađala sa dvema sestrama (obema su inicijali K. R.), koje su je konstantno maltretirale u školi, što je dovelo do problema između porodica Slavković i Ranđelović u mestu Šarlinac nadomak Niša. Sve je kulminiralo 27. marta 2003. godine, kada se pobila s jednom od pomenutih devojčica. Otac K. R. bio je policajac u PS OUP Doljevac i te večeri je sa kolegama upao na rođendansko slavlje u kući Srboljuba i Tanje Slavković zahtevajući da ispita Ivanu.
“Imala sam 11 godina i potukla sam se s curom čiji otac radi kao policajac. Njen tata je došao kod mene kući na dan kad je moja srednja sestra slavila rođendan i počeo da mi preti. Prepala sam se i pobegla u kupatilo. Zaključala sam vrata. Od straha sam pala u nesvest”, priča Ivana za Kurir.
“Bila sam veoma uznemirena. Odmah posle toga su me smestili u Kliniku za mentalno zdravlje jer sam se budila noću, imala sam košmare, mesečarila sam… Bilo je strašno, ali je, na sreću, sve prošlo”, završava Ivana.
Ivanini roditelji su protiv oca K. R. i još trojice policajaca podneli krivičnu prijavu zbog prekoračenja službenih ovlašćenja i zloupotrebe službenog položaja, koja je odbačena kao neosnovana. Međutim, advokat Inicijative mladih za ljudska prava iz Niša u ponovljenom postupku 2007. godine dobio je spor, po kojem su tuženi osuđeni na kaznu zatvora od četiri do pet meseci.
“Dobili su kazne, ali svi znaju da nikad nisu bili u zatvoru. Skoro sam čula da su ponovo maltretirali jedno dete, ali o tome neću ništa da pričam”, kaže Ivana.

Izvor: Kurir