Gradonačelnik Cetinja Aleksandar Bogdanović odbio je danas inicijativu grupe građane da ne dozvoli da se u crnogorskoj prestonici održi koncert Zvezda Granda. Ovogodišnji pobednik takmičenja Zvezda Granda je Cetinjanin Darko Martinović, zbog čega je najavljen koncert učesnika te muzičke manifestacije u crnogorskoj prestonici.
Grupa građana Cetinja izrazila je neslaganje sa odlukom da se na Cetinju organizuje manifestacija Zvezde Granda, jer bi to, kako tvrde u pismu Bogdanoviću, značilo da je crnogorska prestonica pala pod naletom populizma i kiča.
Gradonačelnik Cetinja je odgovorio da je Martinović talentovan muzičar i nikako ne može biti okarakterisan kao neko ko promoviše kič. Prvenstvena ideja je bila da se na Cetinju održi koncert na koji pobednik Zvezda Granda može pozvati svoje prijatelje, naveo je Bogdanović u izjavi medijima. On je istakao da je Martinović, pre svega, uspešan muzičar, koji zaslužuje podršku svog grada i u budućnosti.
“Ukoliko je reč o promociji kiča, nejasno je zbog čega su takve kvalifikacije izostajale kada je Martinović nastupao na različitim manifestacijama humanitarnog karaktera u našem gradu”, kazao je Bogdanović.
On je naveo da se opštinska uprava dogovorila s Martinovićem da tokom leta priredi njegov koncert, koji bi, pre svega, trebalo da predstavlja njegov poklon gradu, ali i gest zahvalnosti Cetinjankama i Cetinjanima na velikoj podršci koju su mu davali tokom dosadašnje karijere.
“Tada smo se saglasili i da Martinović na koncert može pozvati i svoje prijatelje muzičare”, ukazao je Bogdanović.

Izvor: Tanjug