Kantautor Hasan Dudić, kao što je poznato, nema dlake na jeziku, a u razgovoru za “Alo!” otkrio je mnogo toga! Između ostalog, izneo je zamerke na račun muzičke organizacije “Sokoj”, ali i kolege Dragana Stojkovića Bosanca!
Naime, folk legenda i bokser tvrdi da je Bosanac sabotirao njegovu ideju da “Sokoj” finansira izdavanje kompilacije hitova Šabana Šaulića, ustvrdivši da će u tom slučaju supruga kralja narodne muzike Gordana Šaulić potrošiti novac!
“Šaban je tražio da izda kompilaciju, a ja sam to rekao Bosancu, koji mi je odbrusio: ‘Šta? Da damo Šabanu 20.000 evra da Goca troši pare? Neće moći!’ A ja sam mu to predložio jer sam hteo da on svira na tom albumu. Posle je Goci rekao da ja lažem. Hteo sam da poludim! Bosanca sam ja uveo u ovaj posao kad sam ga doveo da svira harmoniku kod Bore Višnjića”, počinje razgovor Dudić i otkriva još jednu nepravilnost u radu “Sokoja”.
“U upravnom odboru su Marina Tucaković, Dragan Brajović Braja, Vlado Georgiev… Zabavnjaci imaju dil sa RTS-om. Odu kod njih, uzmu ‘košuljicu’, donesu u ‘Sokoj’ i ovi im isplate nekoliko miliona na godišnjem nivou, a ja koji imam 1.000 pesama primam 60.000 dinara za godinu dana, Šaban 100.000. RTS pušta zabavnjake noću samo da bi mogli da im učine da ovi dobiju pare, jer su navodno slušani, a ko ih sluša u pola noći. To je prvo krivično delo. Ja ‘Sokoj’ volim, to je moja kuća. I volim svaku vrstu muzike, ali svako treba da dobije ono što zaslužuje, a ne da nas narodnjake tako ponižavaju. A znaju da nam odbiju po 10 odsto za zdravstvo, 10 za kulturu. Možete li da zamislite koliko smo Šaban i ja do sada dali para za to”, ističe muzičar i otkriva da bi o svemu ovome i službenici “Sokoja” mogli da posvedoče, ali ih uprava u tome sprečava.
“Smanjuju im regres, topli obrok, ne daju im odmore samo da ne bi ljudi pričali šta rukovodstvo radi. A ovi iz upravnog i izvšnog odbora su sebi dali mesečnu platu od po 40.000, 50.000 dinara, a ništa posebno ne rade. Prošle godine su zasedali tri dana na Paliću. Potrošili su grdne pare, koje su pokupili vlasnicima lokala. Šta oni imaju da zasedaju tri dana na Paliću?”, pita se Dudić, koji ima i plan kako da promeni odnos snaga u “Sokoju”.
“Napraviću skupštinu koja će srušiti upravu. Šaban i ja ćemo tužiti ‘Sokoj’. Kako može neki Braja tamo da određuje koliko će se kome isplaćivati?! Ko je on? To je državna bruka! Ostavili su na cedilu neke od najpoznatijih kompozitora, Acu Stepića, Miću Nikolića… Direktor Aleksandar Kovačević je najgori, a ja sam ga štitio kada su hteli da ga linčuju. Tad me je zvao ‘striko’! Novici Uroševiću, koji je dao toliki doprinos, ni čitulju nisu dali ni venac na sahranu poslali. ‘Sokoj’ gazi preko leševa!”, zaključuje Hasan Dudić.
Autobiografska knjigu koju priprema Dudić trebalo bi uskoro da bude u štampi, a za njegovu životnu priču, tvrdi, zainteresovao se i reditelj Srđan Dragojević.
“Pred celim SPS-om mi je Srđan Dragojević obećao da će me ubaciti u jedan svoj film. A kad završim knjigu, snimiće i film o meni po toj knjizi”, tvrdi Dudić, koji je inače u PUPS-u, a ponosan je na drugarstvo s premijerom Ivicom Dačićem.
Među problemima Hasana Dudića je i razvod njegovog sina Mikice iz braka sa Zlatom Petrović.
“Sin mi se rastao sa ženom, žive odvojeno. Sad me je i to snašlo. Ali nadam se da će sve biti u redu, optimista sam a sa Zlatom uopšte nisam u kontaktu. Ne znam ni da li je živa”, rezignirano će Dudić.

izvor: Alo!