DSC_7318
1. jul, 11:00
U petak, 14. juna, u organizaciji kulinarskih izdanja Color Press Grupe – “Dobra hrana”, “Pošalji recept” i “Torte i kolači”, na Salašu 137 na Čeneju, organizovana je prva regionalna konferencija o hrani “Food Talk 2013”.

Poslednji panel “La Traviata: Kako se pravi dobro vino”, čiji je pokrovitelj brend “InterFest”, okupio je predstavnike najboljih vinarija u regionu: Mr Vesna Klikovac-Katanić, Plantaže 13. jul, Crna Gora; Aleksandar Kokir, Tikveš, Makedonija; Jovito Vranković, Zlatan otok, Hvar, Hrvatska; Radovan Vukoje, Podrum Vukoje, Trebinje, BiH; Sava Jojić, Mačkov podrum, Srbija; Ljubica Radan, Asocijacija somelijera, vinara i vinogradara, Novi Sad; Samo Simonič, Dveri-Pax, Ljubljana. Moderator panela bila je Danijela Radeč, predsednica Nacionalnog udruženja somelijera Crne Gore.

Djordje Balasevic

25. jun, 17:25
Legendarni kantautor Đorđe Balašević pričao je na temu “Hrana u etici i poetici ravnice”. Pokrovitelj ovog panela bio je Dijamant. Poslušajte šta je Panonski mornar imao da kaže na ovu temu.

Panel Gastrogeografija Vladimir Pistalo

24. jun, 15:15
U petak, 14. juna, u organizaciji kulinarskih izdanja Color Press Grupe – “Dobra hrana”, “Pošalji recept” i “Torte i kolači”, na Salašu 137 na Čeneju, organizovana je prva regionalna konferencija o hrani “Food Talk 2013”.

Narednih dana, svi vi koji ste propustili ovu konferenciju, možete pogledati sve panele na portalu Svet.rs

Na šestom panelu, “Gastro geografija”, učestvovali su Vladimir Pištalo, pisac, dobitnik NIN-ove nagrade za roman godine, predavač svetske i američke istorije na Beker koledžu, u Vusteru, Masačusets; Kapil Vig – glavni kuvar indijskog restorana „Real India”, Novi Sad; Goran Kovačević, glavni kuvar u hotelu “Square Nine”, Beograd; Milijan Stojanić, “Srpski narodni kuvar”, “Svetski diplomatski kuvar”; Aleksandar Samardžija, Salaš 137. Moderator panela bila je Duška Jovanić, a pokrovitelj Coca-Cola.

Panel Nauci me

21. jun, 20:00
Peti panel “Nauči me”, čiji je pokrovitelj brend “Kotanyi”, okupio je autore kulinarskih bestselera i TV emisija. Učesnici panela bili su Jovica Jovčić, Paklena kuhinja, Prva TV, Beograd; Siniša Đokić, producent, Beograd; Filip Ćirić, „Homa“, Il Primo škola kuvanja, Beograd; Valentina Smej Novak i Luka Novak, „Ljubezen gre skozi želodec, POP TV, Ljubljana; Vjekoslav Kramer, „Lonci i poklopci“ OBN, Sarajevo; Velimir Dejanović, „Kuvati srcem“, Beograd. Moderator panela bio je Nenad Gladić, “Gastronomad”.

Stevo Karapandza Aleksandar Filipovic Oliver Mlakar
20. jun, 18:30

Četvrti panel “Što se samo nekom šapnu…” bio je posebno zanimljiv, jer je posle tri godine ponovo spojio Olivera Mlakara i Stevu Karapandža, voditelje emisije “Male tajne velikih majstora kuhinje”, koja se emitovala tokom ’70. i ’80. godina prošlog veka. Moderator panela bio je Aleksandar Filipović, voditelj emisije Tabloid na RTV. Pokrovitelj dolaska Steve Karapandže bio je Delimano, a pokrovitelj dolaska Olivera Mlakara Vegeta.

Oliver i Stevo panel

Panel Gastroregion

19. jun, 18:05
Treći panel “Gastroregion”, čiji je pokrovitelj brend “Iskon”, okupio je vlasnike i šefove kuhinja najboljih restorana, od Alpa do Ohrida! Učesnici panela bili su Rade Litričin, SPK „Privrednik“, Klub književnika, Beograd; Amer Sinanović, „Četiri sobe gospođe Safije“, Sarajevo; Vlastimir Puhalo, „Homa“, Beograd; Christian Misirača, Tip Top, Zagreb; Goran Jević, „Iguana“, Beograd. Moderator panela bio je Rene Bakalović iz Zagreba.

Panel Hrana hrani mrezu

18. jun, 17:10

Drugi panel, “Hrana hrani mrežu”, čiji je pokrovitelj brend “Lupo Marshall”, predstavio je food blogere iz regiona. Učesnici panela bili su Dragana Pušica, Moje grne, Bor; Miroslava Bogdanovski, Minjina kuhinjica, Kraljevo; Jelena Smiljković, Lisazoid, Beograd; Ivan Tokin, food writer, City Magazin, Playboy, Beograd; Lamija Bulgurdžić, Jedi Tweet, Sarajevo; Boštjan Napotnik, “Mladina”, Ljubljana. Moderator panela bila je Tatjana Vehovec, “Mooshema”, Novi Sad.

Panel Jedi moli boli

17. jun, 16:40
Tema prvog panela “Jedi, moli… boli!”, čiji je pokrovitelj “Bakina tajna” kompanije “Foodland”, bila je bezbednost hrane, tema koja će obeležiti ne samo 2013. godinu. Učesnici panela bili su: prof. Dr Miodrag Dimitrijević, Poljoprivredni fakultet, Novi Sad; dr Dragan Ivanov, specijalista interne medicine, Novi Sad; dr Ana Gifing, Centar za Hrono ishranu. Beograd; Tamara Penjić, „Carnex“, Vrbas; Nenad Katanić, pomoćnik ministra poljoprivrede republike Srbije i Nataša Bojanić, “Foodland”. Moderator panela bila je Aleksandra Prusina, Color Press Group.

Detaljnije o tome kako je protekla konferencija Food Talk 2013 možete pogledati OVDE!

Autor: Life Content