Acrnogorac4
Fudbaler čiji je internacionalni uspeh ponos srpskog sporta, Beograđanin Dejan Stanković, od karijere profesionalnog igrača oprostio se u oktobru prošle godine. Nekadašnji prvotimac italijanskog kluba „Inter“ nastavio je da živi u Milanu otkako je prestao da igra, gde sa suprugom Anom i trojicom sinova uživa u mirnom porodičnom životu. Bračni par, koji se venčao pre petnaest godina, već devet godina živi u italijanskoj prestonici mode.
– Svaki detalj u našoj kući uredila je i opremila moja supruga Ana, nismo imali pomoć arhitekte niti dekoratera – sa neskrivenim ponosom kaže slavni tridesetpetogodišnjak dok ljubazno dočekuje ekipu magazina „Hello!“ na vratima suncem okupanog doma.

Posle povlačenja iz sveta fudbala, rođeni Zemunac potpuno je posvećen porodičnom životu i odrastanju sinova Stefana, Filipa i Aleksandra, koji sigurnim koracima idu stopama slavnog oca. Sva trojica pohađaju fudbalsku akademiju kluba u kome je Stanković proveo blistave godine sportske karijere. Porodica Stanković živi u blizini „Interovog“ stadiona, gde Dejanovi naslednici svakodnevno odlaze na treninge. Naš bivši uspešni reprezentativac uvek se raduje dolasku u rodni grad i susretu sa ocem Borom, majkom Dragicom i bratom Sinišom.
Suprugu Anu, sestru njegovog prijatelja i nekadašnjeg saigrača Milenka Aćimovića, rođenu u Ljubljani, upoznao je dok je igrao u Crvenoj zvezdi. Bila je to ljubav na prvi pogled i danas oboje uživaju u tome što decu izvode na pravi put.
– Pripadam samo tebi – emotivne reči istetovirane na zglobu ruke simpatični sportista posvetio je ljubavi njegovog života, koja je u potpunosti posvećena porodici.
Za magazin „Hello!“ Stanković otvoreno govori o svom životu i planovima dok pozira u intimi svog porodičnog doma.

Da li se mnogo toga promenilo u odnosu na raniji period kada ste sa porodicom? Kakav je osećaj?
– Promenilo se. I ranije smo vodili miran porodični život, ali mi neizmerno prija da sam po ceo dan sa decom i suprugom, da organizujemo naše zajedničko vreme. Mališani su sada u periodu odrastanja kada im je moje prisustvo najpotrebnije, pa mi je drago da sam stalno uz njih. To je potrebno i njima a i meni, veoma mi prija da sam stalno uz njih i da putujemo, jer sam to etko mogao dok sam igrao.

Koji je vaš recept za uspešan brak i održavanje „plamena“ da odnos ne bi prešao u naviku?
– Pored dece ne može da postoji monotonija u odnosu, jer te ona uvek podsećaju na ono najlepše u vezi ili braku. Sinovi su razlog što živimo i zbog čega se žrtvujemo. Kao i svi parovi, i Ana i ja imamo „žutu minutu“, ali to nije ništa što bi predstavljalo problem. Uživamo u porodičnom životu, u našem odnosu, u odrastanju dece. Zajedno smo petnaest godina, ove godine ćemo proslaviti šesnaestu. To su pozamašne godine, a nas dvoje smo i dalje mladi.

Prisustvovali ste rođenju vaše dece. Koliko je to iskustvo bilo emotivno?
– Ostalo mi je u mislima za ceo život. Tri Anina porođaja, kojima sam prisustvovao, urezala su mi se u sećanje. To je pozitivni šok, ostane uvek u glavi, to je neverovatan naboj emocija, straha i iščekivanja. Kad se setim toga, i sada me prođe pozitivna jeza.

Ostatak intervjua možete pročitati OVDE. 

Intervju: Nadežda Jokić, Life Content
Foto: Aleksandar Crnogorac