DSC_7362

Svaka prva nedelja u mesecu tradicionalno je rezervisana za humanitarnu akciju „MAXI domaćica meseca“, pod dirigentskom palicom kulinarskog časopisa „Pošalji recept.“

U prekrasnom ambijentu restorana „Fontana“ čitateljke najtiražnijeg kulinarskog magazina ovaj put oprobale su se u pravljenju oblandi- jednostavne i ukusne poslastice domaće kuhinje.

Degustaciji nije odoleo žiri koji je jedva čekao da sa vizuelnog dela ocenjivanja pređe na probni, zaslađujući svoja nepca raznovrsnim oblandama, od onih običnih sa kajsijom pa sve do originalnih u obliku torte.
Žiri su činili voditeljka Ena Popov i pevačica Dara Bubamara, zatim menadžer restorana „Fontana“ Dragan Milanović, predstavnica „Delhaize“ grupe Bojana Milovac i Zorica Šijak– finansijski direktor „Color Press Grupe“.

Oni su jednoglasno odlučili da treću nagradu dodele domaćici iz Sivca Dragani Bozdokov, koja je odnela kući dve knjige izdavačke kuće „Prometej“, dok je druga nagrada pripala Bojani Đurović iz Novog Sada, kojoj je ovo prvo učestvovanje, a nagrađena je sedmodnevnim aranžmanom za dve osobe u vili „Jana“ na Kopaoniku, čiji je darodavac „Jolly tours“.

„MAXI domaćica“ meseca aprila je Sanja Gostović iz Inđije, kojoj su „Maxi“ supermarketi dodelili vaučer u iznosu od 10.000 dinara, a Sanja je za naš portal podelila svoj pobednički recept!

Nakon degustacije slatkih oblandi i dodele vrednih nagrada, pevačica Dara Bubamara, voditeljka Ena Popov i naša ekipa uputili su se u Dom za decu i omladinu ometenu u razvoju u Veterniku, gde su obradovani CD izdanjima „City records“, magazinima „Color Press Grupe“, pripremljenim oblandama, a posebno iznenađenje priredila im je Dara Bubamara koja je poklonila hrpu igračaka i svojih diskova, izmamljujući osmeh onima čiji smo gosti bili.
Ekipa „MAXI domaćice meseca“ zakazuje vam druženje već narednog meseca kada ćemo posetiti Dečije selo u Sremskoj Kamenici!

Pobednički recept:
ŠALM OREO OBLATNE
Sastojci za fil:
100gr lešnika
100gr kokosa
500r mlevenog keksa „Oreo“
6 žumanaca
125gr šećera
150gr bele čokolade
300gr margarina
1 burbon vanila
4 lista oblatne
250gr mlečne čokolade
50gr margarina i 50 ml slatke pavlake

Šalm:
150gr vode
300gr šećera
20gr želatina
6 belanaca

Priprema:
Skuvati fil od žumanaca, šećera, bele čokolade i burbon vanile.
Dodati margarin da se otopi, preliti preko oreo keksa, lešnika i kokosa.
Premazati 4 lista oblandi i hladiti dva sata u frižideru.
Dodavati šam kašiku po kašiku belancima, mazati na oblande i ostaviti da se stegne.
Otopiti mlečnu čokoladu sa slatkom pavlakom i time preliti. Ukrasiti mrvicama.

Kako je bilo na ovoj humanitarnoj akciji možete pogledati u videu koji vam prikazujemo, kao i na fotografijama sa mesta događaja.

DSC_7363

DSC_7364

DSC_7365

DSC_7366

DSC_7369

DSC_7371

DSC_7376

DSC_7377

DSC_7379

DSC_7380

DSC_7382

DSC_7385

DSC_7390

DSC_7391

DSC_7394

DSC_7395

DSC_7396

DSC_7398

DSC_7404

DSC_7407

DSC_7410

DSC_7415

DSC_7420

DSC_7424

DSC_7433

DSC_7434

DSC_7438

DSC_7441

DSC_7443

DSC_7445

DSC_7450

DSC_7452

DSC_7454

DSC_7455

DSC_7460

DSC_7461

DSC_7462

DSC_7469

DSC_7475

DSC_7477

DSC_7478

DSC_7487

DSC_7490

DSC_7503

DSC_7505

Tekst: Nikea Vučetić, Life Content
Foto: Mladen Sekulić, Life Content