Za bračni olimpijski par Topić, Dragutina i Biljanu, ne postoji ništa što bi moglo da ih spreči da dele i sobu na predstojećim Igrama u engleskoj prestonici. Jedan od najiskusnijih atletičara Srbije odlučan je da ne dozvoli „sudbinu“ australijskog bračnog para (streljaštvo) Rasela i Lorin Mark, kojima je njihov Olimpijski komitet zabranio da budu zajedno za vreme Olimpijskih igara, a poslednja koja je izbačena iz tima zato što je odlučila da sobu podeli sa dečkom jeste brazilska košarkašica Izijana Markes.
“Ma to su gluposti. Pa da ne mogu da delim sobu sa Biljanom ne bih ni putovao u London. Nismo valjda deca, oboje znamo kako treba da se ponašamo pred takmičenje. Žao mi je australijskog bračnog para, ali nama se to neće dogoditi”, odlučan je Dragutin.
Za našeg najboljeg skakača uvis Dragutina Topića u Londonu će biti šeste Olimpijske igre u karijeri.
Da li će ovo biti vaše poslednje takmičenje?
“Što se tiče Igara, 99 odsto sam siguran da više neću učestvovati. Želim posle toga da se oprobam još jednom na Svetskom prvenstvu, a posle toga ću se posvetiti trenerskom pozivu i radu sa mlađim kategorijama. Planiramo i drugo dete (Dragutin i Biljana imaju ćerku Angelinu (6)), tako da ćemo i tu imati obaveza.”
Šta očekuješ od sebe u Londonu?
“Kao i uvek, daću sve od sebe da se probijem do finala, a posle ćemo videti šta će biti.”
S koliko medalja misliš da će se Srbija vratiti sa Ostrva?
“Nezahvalno je prognozirati takve stvari, ali mislim da je makar tri odličja nešto realno što se može očekivati od srpskih sportista u ovom trenutku.”
Šta očekujete od supruge Biljane na Olimpijskim igrama u disciplini trostrukog skoka udalj?
“Ona je još bliža finalu nego ja. U dobroj je formi, tako da sam optimista i nadam se da će ući u finale, a posle je sve moguće. Tokom poslednje tri sezone sjajno je skakala, bila je četvrta u Evropi i na svetu i, iskreno, mnogo bi mi bilo krivo da nije otišla na Olimpijske igre”, rekao je Dragutin.

Izvor: Alo!