“Plati, pa klati”, omiljena je krilatica svakog proizvođača i ponuđača, a u slučaju Dragana Bjelogrlića i Svetlane Bojković, jednih od glavnih aktera serije “Bolji život”, i Radio-televizije Srbije može se preformulisati u: “Plati, pa emituj i repriziraj do mile volje”, budući da su čuveni Boba i Emilija tužili nacionalnu televiziju za neisplaćene honorare u iznosu od 861.000 dinara!
Naime, poznati glumci su prošle godine podneli, a sredinom 2012. i dobili ovu tužbu protiv televizije koja je u vlasništvu građana Srbije, ali im emiter novac nije isplatio, zbog čega su sada Dragan Bjelogrlić i Ceca Bojković podneli predlog za izvršenje rešenja, što je za Alo! otkrio izvor blizak glumcima.

 

“Zbog repriziranja “Boljeg života”, glumci su podneli tužbe protiv RTS-a jer im televizija nije isplatila honorare. Zapravo, RTS je tužila agencija u ime glumaca, jer kad god repriziraju bilo koju seriju, televizije su u obavezi da isplate honorare glumcima, pošto emiter zarađuje i ponovnim prikazivanjem. I kad god televizija ne isplati glumce, automatski se pokreće postupak. To se već dešavalo, zapravo dešava se svaki put, a televizija uglavnom odluči da plati kada dinar maksimalno padne”, priča dobro obavešten izvor i dodaje: “Prilikom podnošenja tužbe, RTS je dugovao Draganu Bjelogrliću, Svetlani Bojković i Marku Nikoliću i oni su taj slučaj na sudu dobili. Međutim, s obzirom na to da je u novom predmetu za izvršenje izostavljeno ime Marka Nikolića, to samo znači da je njemu honorar isplaćen”, dodao je izvor.
O dobijenoj tužbi i podnetom predmetu za izvršenje podaci postoje i na sajtu Višeg suda u Beogradu, a kada su novinari lista Alo pozvali Dragana Bjelogrlića za komentar, on nije bio raspoložen da priča o razlozima tužbe.
“Nemam komentar”, bilo je sve što je rekao Bjela, koji privodi kraju snimanje drugog dela filma “Montevideo bog te video”, dok Svetlanu Bojković i Marka Nikolića do zaključenja broja novinari nisu uspeli da dobiju. S druge strane, generalni direktor RTS-a Aleksandar Tijanić rekao je kratko: “Ne znam ništa o tome, apsolutno ništa.”

Izvor: Alo
Foto: Beta