DSC_5806

7. februar 2014. godine 12:33

Nakon izjave Kristine Kovač kako je Emina Jahović loš mentor, i kako njeni  kandidati ne napreduju jer im se dovoljno ne posvećuje i zadaje im neodgovarajuće pesme za nastupe, misleći pritom, pre svega na Harisa Ćata, oglasio se i Ninoslav Prodanović, Eminin PR menadžer koji je rekao :

“Emina je vrlo profesionalno shvatila ulogu člana žirija u X Faktoru. Još jednom je pokazala svoju predanost i požrtvovanost prema svojim kandidatima. Nastaviće i dalje da maksimalno radi sa njima i da u narednim emisijama budu još bolji! Moram da istaknem i tu činjenicu da samo ona kao mentor do sada nije izgubila ni jednog kandidata i da to isto govori u prilog tome da ovo što radi, radi najbolje!”

Da li će u sledećoj emisiji Haris Ćato dobiti odgovarajuću pesmu po Kristininom mišljenju ili će Emina ostati dosledna sebi u odabiru kompozicija za ovog talentovanog tinejdžera, ostaje da vidimo sledećeg utorka na televiziji Pink.

DSC_7804

Autor i foto: Life Content

5. februar 2014. godine 19:00

emotivno

U petoj live emisiji muzičkog takmičenja “X Factor” u dvoboju su se našli Haris Ćato, kandidat Emine Jahović, i ženska grupa 4U, iza koje stoji Kristina Kovač.

Članovi žirija su svojim glasovima “namestili” da publika bude ta koja će odlučiti ko će napustiti takmičenje, a manjak sreće ovog utorka imale su devojke.
Nakon što se podigla velika prašina oko njihovog ispadanja i čitave situacije, Emina se oglasila na društvenoj mreži Twitter.

“Dragi moji, džaba drame hejteri… žiri je sinoć bio neutralan 2:2! Haris je imao daleko više glasova, a gledaoci su uvek u pravu!”, zaključila je Emina.
Ubrzo nakon nje oglasila se i Kristina.

“Umetnički identitet izvođača umire onog trenutka kada im postane važnije šta misli publika, od onoga što misle oni sami. To je jedna od važnijih istina na koje treba uputiti naše mlade kandidate”, zaključila je Kristina, a mnogi su odmah njen tvit povezali kao odgovor na Eminin stav.

Inače, Kristina je na svom fan klubu na Facebook-u objasnila kako se oseća zbog toga što su ispale njene kandidatkinje.
“Preovlađujuća emocija nakon sinoćnjeg eliminisanja moje grupe 4U je tuga. Mislim da ni Haris ni 4U nisu zaslužili da budu u duelu sinoć, ali kad se već tako nesto desilo, moram da kažem da me je razočarala činjenica da napredak koji su 4U imale od samog početka LIVE emisija naovamo nije ništa pomogao ni kod žirija ni kod publike. To je vrlo razočaravajuće, i šalje lošu poruku. Svi znaju koliko od početka podržavam Harisa i borim se iskrenim i preciznim komentarima da on zasija u LIVE emisijama punom snagom svog talenta, ali to se iz emisije u emisiju ne dešava. To nije njegova krivica, mislim da odgovornost za to leži kod njegove mentorke koja po mom mišljenju nije prepoznala šta Harisu najbolje leži i u čemu je najbolji, a to jeste jedan od važnijih zadataka mentora. Iznenadila sam se Željkovim glasanjem, jer koliko se sećam, od njega, pa i od ostatka žirija, 4U su iz emisije u emisiju dobijale sve bolje komentare, dok se za Harisa ne može reći isto, upravo zbog pogrešnog izbora pesama, i Harisove nemogućnosti da kroz njih u potpunosti iskaže svoje potencijal. Bitno je da smo i ja i devojke sigurne u njihov kvalitet, da su sinoć imale odlična dva nastupa i da uzdignute glave izlaze iz X faktora. Ponosna sam na njih i nadam se da će ostati zajedno i nadalje, a svakako bih jako volela da sarađujemo u nastavku njihove karijere!”, napisala je Kristina.

Sinoćna emisija bila je emotivna za sve kandidate, najemotivnije trenutke pogledajte u videu

Izvor: Opera 17