U finalu “Beosonga”, koje se održava 3. marta, izvođači će, kako nezvanično saznaje Telegraf, osim svoje numere morati da izvedu i dve pesme koje su nas ranije predstavljale na “Evroviziji”!
“Svi izvođači koji će učestvovati na “Beosongu” su obavešteni da će morati da pripreme još dve numere po svom izboru koje će izvesti ukoliko se plasiraju u finale, a u obzir dolaze isključivo pesme koje su Srbiju ili Jugoslaviju predstavljale na “Evrosongu”“, ispričao je izvor Telegrafa blizak organizatorima “Beosonga”.
Biće zanimljivo videti koje će numere finalisti izabrati, da li će se neko odlučiti za “Molitvu” Marije Šerifović i “Lane moje” Željka Joksimovića, ili će možda prednost imati pevači iz osamdesetih ili sedamdesetih.
Da podsetimo, u polufinalu “Beosonga”, koje se održava 2. marta, takmičiće se 15 kompozicija, a pet numera koje dobiju najviše glasova gledalaca će se plasirati u finale. Finalista koji dobije najveći broj glasova gledalaca predstavljaće Srbiju na “Pesmi Evrovizije” koja se od 14. do 18. maja održava u Malmeu u Švedskoj.
Festival “Beosong” će voditi Maja Nikolić, voditeljka Jutarnjeg programa RTS-a.
Inače, javni žreb kojim će biti određeno kojim će redosledom takmičari nastupati na festivalu biće održan u ponedeljak, 18. februara, u holu RTS-a u 17 časova.

Izvor: Telegraf.rs
Foto: Prva