Bila je voljena, obožavana, lepa a opevana je kao – đubre.
Tri puta se Bora Đorđević hvatao olovke zbog Biljane Nevajde Šević i dve pesme, napisane u trenutku ljubavnog neprebola, postale su veliki hitovi „Riblje čorbe“. Treća ih je pomirila.
Kasne su sedamdesete i Biljana, tada jedna od najpoznatijih jugoslovenskih manekenki, kreće u Sarajevo i u novi život, a Bora, s kojim se izvesno vreme zabavljala, zove je da se oproste. Nalazi ga u kafani “Pod lipom”, a on kao da je upravo izašao iz pesme koju će joj ubrzo pročitati: bio je za šankom, mrzeo pomalo i sebe i druge… i onda joj je u dahu izrecitovao pesmu čiji refren poentira onim čuvenim “ostani đubre do kraja”.
“U tom trenutku pesma i nije ostavila neki naročiti dojam na mene. Zasmetalo mi je ono „đubre“, ali nisam pridavala tome pažnju jer sam bila zaljubljena u drugoga”, seća se Biljana.
Njen odlazak bila je bolna inspiracija za još jednu legendarnu pesmu koju je Bora napisao tu, na licu mesta – “Dva dinara druže“. I opet su stihovi išli na račun lepe manekenke: “Sve što iole vredi palo je u vodu, opet me je žensko napravilo volom, igrao sam samo epizodu”.