“Presrećne smo, ostvario nam se san”, prva je rečenica koje su izgovorile pobednice ovogodišnjeg Beosonga. Na pitanje da li misle da je takmičenje namešteno, Sara nam je rekla: “Mislim da sada nije prilika da sada pričamo o tome”. Nevena je istakla: “Mislim da je samo muzika bitna. Narod nas je izabrao! Zadovoljne smo našom koreografijom, kao i pesmom.” Sara je svom ocu rekla: ” Ništa od fakulteta” i počela da – skače u bekstejdžu.
Saša Milošević Mare je, takođe, imao komentar: “Jako sam srećan i bilo mi je zadovoljstvo da radim sa ovakvim devojkama, kao i zbog saradnje sa  ‘silom’ kao što je Marina Tucaković.  Želim da se zahvalim direktoru Dejanu Jociću koji mi je ukazao priliku –  eto, pobednička pesma je naša”.

23.11

“Nisam razočaran što nisam pobedio, drugo mesto je uspeh. Drago mi je sto se ljudima svidela pesma, ovo je za mene stvarno veliki uspeh. Čestitam devojkama, zasluženo su pobedile. Bile su odlične”, rekao je drugoplasirani Dušan Svilar.
Marija Mihajlović je bila razočarana ishodom takmičenja i izjavila je da je pobeda Moje 3 – nameštena! Najveće razočaranje moglo se primetiti kod devojaka iz grupe Sky’s, koje su besnele po bekstejdžu i bile na ivici suza!


22.46

Moje 3 će nastupiti u Malmeu u okviru prve polufinalne večeri 14. maja! One su od RTS-a dobile trofej Beosonga kao i novčanu nagradu u visini od 5.000 evra!
Dušan Svilar je čestitao pobedu takmičarkama PGS Neveni, Sari i Mirni – odnosno grupi Moje 3: “Nisam ni očekivao pobedu! Zadovoljan sam drugim mestom! Sve je super. Ali sve”, rekao je Dušan Svilar za portal scandal.rs.

Grupa Moje 3 sa 25.959 glasova će predstavljati Srbiju u Malmeu na ovogodišnjem Eurosongu sa pesmom “Ljubav je svuda”! Kontrolorka je potvrdila regularnost glasanja. Na petom mestu sa 3.403 glasa nalaze se Sky’s i pesma “Manijak”. Četvrto mesto sa 5.013 glasova zauzela je Marija Mihajlović sa pesmom “Halo”, dok 6.471 glas ima Saška Janković i pesma “Duga u tvojim očima”. Drugo mesto sa 20.298 osvojio je Dušan Svilar sa pesmom “Spas”!

 

22.32

Oliver Mandić premijerno izvodi pesmu pod nazivom “Ono što ti nisam rekao”. Glasanje je završeno, čeka se rezultat i proglašenje pobednika.

22.17

U toku je pauza, usled brojanja glasova. Takmičari šou programa “Ja imam talenat” zabavljali su publiku. Orkestar trubača “Big bend” odsvirao je pesmu “Lane moje” ali ovog puta bez Željka Joksimovića, oni su zatim tu kompoziciju nastavili kroz pesme “Čaroban”, “Oro” i “Molitva”.

22.06

“Naša scenska garderoba nije provokativna već je prilagođena pesmi”, odgovorila je Nevena na pitanje novinara otkud to da su toliko provokativne na sceni, i to na festivalu gde predstavljaju Srbiju. Mirna je rekla da se nada da će glasači biti uz njih.
“Nadamo se da će svi oni koji su glasali u Prvom glasu Srbije, ostati i sada uz nas”.

 

21.55

Baš kao i što smo vas obavestili, Marija je svukla sako i pokazala svoju majicu sa natpisom “Muzika iznad korupcije” što je izazvalo ovacije, što u studiju kod publike što u bekstejdžu među novinarima i ostalim gostima festivala.

21.48

Marija Šerifović je spremna za svoj nastup! Izgleda da će napraviti skandal tako što će se svući u toku nastupa i pokazati majicu na kojoj piše “Muzika iznad korupcije!” Ne znamo na šta se to tačno odnosi ali ako se uzme u obzir da je Marija osudila, pre nekoliko nedelja, rezultate komisije koja je odabrala 15 kompozicija, jasno je na šta poznata pevačica misli.
“Ovo je moj jedini komentar. Hvala i doviđenja”, rekla je Marija Šerifović nakon nastupa. Na pitanje da li je poruka namenjena nekome, Marija je uz osmeh odgovorila: “Ništa ne znam”.

Inače, Marija će posle drugog minuta izvođenja svoje pesme uraditi nešto, a da li je ‘to nešto’ pokazivanje majice koju nosi ispod sakoa, videćemo. Po bekstejdžu se već uveliko priča da je u vrhu ‘tesno’ što se tiče glasova, između Dušana Svilara i grupe Moje 3. Takođe, izvori navode i da Aleksandra Janković ima priličan broj glasova a da su Sky’s i Marija Mihajlović na začelju!

21.38

Za sada je mirno u bekstejdžu. Aleksandra Janković je nakon izvođenja svoje pesme jako zadovoljna. U VIP Salonu, gde su se našli prestavnici Granda i televizije Prva atmosfera je bez tenzija iako obe ekipe navijaju za svoje favorite. Dušanu Svilaru u toku nastupa neko je isključio monitoring. Pošto nije mogao da čuje matricu pesme, Dušan je izvukao slušalice u toku nastupa. U revijalnom delu nastupa i Oliver Mandić. Osim njega i Marije Šerifović nastupiće i neki od finalista šou programa “Ja imam talenat”.

“Presrećna sam. Zadovoljna sam nastupom iako sam bolesna i iskreno, nadam se najboljem plasmanu”, rekla nam je Saška Janković. Devojke iz grupe Sky’s takođe su zadovoljne: “Večeras je bilo fenomenalno, bolje nego juče…  Nije bilo treme, što je najbitnije. Ne nadamo se pobedi, nama je i učešće među finalistima dovoljan razlog za uspeh”.

Dušan Svilar, na naše pitanje da li ima tremu zato što su čelnici Granda prisutni, priznaje: “Definitivno sam imao tremu, veću nego sinoć ne samo zbog njih koji su ovde da mi pruže podršku, već zato što je finale i na meni je ogromna je odgovornost. Bolji nastup sam imao večeras, to je sigurno.”

21.25

Voditeljka Maja Nikolić pročitala je imena učesnika finala Beosonga i podsetila na uspeh pevačice Lorin, koja je prošle godine osvojila prvo mesto na Eurosongu. Pre nje nastupio je trubački orkestar, a odmah zatim plesni sastav “La luna” koji je igrao uz pesmu “Euforija” pobednice Eurosonga.

21.19

U VIP Salonu RTS-a iako’ ljuti’ protivnici za istim stolom sede Saša Popović, direktor Grand produkcije, Dejan Jocić sa Prve televizije, Marina Tucaković kao i Saša Milošević Mare, koji je autor pesme koju izvode devojke iz grupe Moje 3!

21.08

 

Finale je počelo! U toku je predstavljanje kandidata.

20.55

 

U bekstejdžu na Košutnjaku okupili su se i pevači koji žele da pruže podršku kolegama. Upravo je stigao Oliver Mandić, potom Marija Šerifović, koja trenutno ne želi da daje izjave. Saša Popović, Žika Jakšić i PR Granda Vesna Milanović došli su da pruže podršku Dušanu Svilaru. Poslednje pripreme za finale se upravo odigravaju.

Tu je i Marina Tucaković koja je, pored Mareta koji je i juče bio uz svoje devojke, došla da podrži Mirnu, Saru i Nevenu. Devojke iz grupe Sky”s pre nego što su ušle u studio otkrile su nam da večeras, ipak, imaju tremu.

 

Marija Mihajlović  rekla nam je da joj jako nedostaju jučerašnji učesnici jer pozitivna atmosfera večeras jenjava ali se ona i njene kolege trude da budu pozitivni, iako su umorni.
“Nisam se nadala prolasku u finale. Moj cilj je bio da se pojavim na ovakvom festivalu a sve ostalo je, definitivno, iznenađenje za mene”.

Hajnalka Buš, učesnica ovogodišnjeg šoua  “Ja imam talenat”, koja će večeras
nastupati u revijalnom delu rekla nam je kako nije čula pesme,
ali bi volela da Srbiju na predstojećem Eurosongu u Malmeu predstavlja balada.

 

18.00

U studiju RTS-a u Košutnjaku, sinoć je na kraju prve polifinalne večeri festivala Beosong 2013 izabrano pet kompozicija koje će se večeras u finalu nadmetati za izbor predstavnika Srbije na Eurosongu u Malmeu.
Zahvaljujući  SMS glasovima publike večeras će nam se predstaviti Saška Janković numerom ”Duga u tvojim očima” (Slobodan Boban Petrović), potom sledi nastup grupe Sky’s ”Magija” (Skaj Vikler), treći je Dušan Svilar ”Spas” (Marko Đurašević Mahoni/Rastko Savić). Četvrta će nastupiti Marija Mihajlović sa pesmom ”Halo” (Nikola Čuturilo / Boban Janković i Srđan Tanasković), a takmičarski krug zatvara ”Moje 3” – Mirna Radulović, Nevena Božović i Sara Jovanović sa numerom “Ljubav je svuda” (Saša Milošević Mare/Marina Tucaković).
Radio televizija Srbije prenosiće i finalno kao i polufinalno veče festivala na svom Prvom programu sa početkom u 21 čas, a voditeljka će kao i sinoć biti Maja Nikolić. Ko je vaš favorit?


Autor: Bobana Živanović, Ivan Vuković, Life Content
Foto: Ivan Vučićević, Life Content