Pre nekoliko minuta, sajtove produkcijskih kuća Grand  i City Records  hakovala je grupa Anonymous (Anonimusi)  Srbija! Umesto uobičajenog sadržaja na naslovnim stranam ovih sajtova postavljena je bela pozadina sa naslovom “počelo je” i potpisom “Anonymous Srbija”.
Kada se organizacija Anonimus pojavila u svetu i počela da deluje, bilo je pitanje dana kada će ogranak iste osvanuti i u Srbiji. Anonimni su objavili svoju poruku na Youtube-u za građane Srbije pod nazivom “Anonymous Serbia” . Organizacija ima i  svoju Fejsbuk stranicu, dok na web sajtu postoji i forum na kome se može raspravljati o aktivnostima organizacije. Na svom Fejsbuk nalogu objavljuju aktivnosti ove organizacije.
Kako se navodi na sajtu ove grupe, “Anonymous je online zajednica pojedinaca koja zastupa ideju o slobodnom softveru, slobodnom govoru, slobodnom protoku informacija i ukidanju svakog vida cenzure. Osnovni cilj je podizanje javne svesti o problemima koje cenzura donosi. Anonymous nema lidere i vođe, niti okuplja istomišljenike, već se zalaže za različitost i slobodnu razmenu ideja.”
Nakon što su nedavno oborili sajtove nekoliko stranaka (Demokratske stranke, Srpske napredne stranke, Lige socijaldemokrata Vojvodine i Socijalističke partije Srbije), potom  SOKOJ-a,  Anonimusi su se oglasili i video porukom u kojoj se obraćaju vlastima, ali i tajkunima i bankarima.
Grupa “Anonymous Srbija” započela je tzv. operaciju “Crni mart” difejsujući korporativne sajtove srpskih muzičkih, filmskih i medijskih kompanija.

 

 

Autor: Svet.rs