Sa pola sata zakašnjenja pevačica Ana Bekuta započela je sinoć dugoočekivani solistički koncert u Centru „Sava“ pesmom „Crven konac“. Poznati su napunili prve redove, a među prvima stigli su pevačica Jovana Tipšin koja je pokazala svoju zavidnu figuru, supruga Mileta Kitića Marta Savić, Goga Sekulić sa manekenkom Dajanom, Ivana Selakov sa dečkom Peđom, Merima Njegomir i Cune Gojković, a Vesna Zmijanac je sedela sa Milanom Stankovićem. Ubrzo su pristigli Ministri Srbije, Ivica Dačić, kao i Milutin Mrkonjić, a za njima i voditeljka Lea Kiš koja je prisutne ostavila bez daha pojavivši se u zelenoj satenskoj haljini do poda. Anina kuma Mira Škorić ušetala je u prelepoj crnoj haljini i sa punđom na glavi i zauzela svoje mesto u prvom redu. Poznati su pristizali, a Bekuta je prisutne ostavila bez daha kada se na sceni pojavila u purpurnoj haljini od satena, a najviše Ministra za infrastrukturu Milutina Mrkonjića koji je koncert pomno pratio iz prvog reda. Ana se prepunom Sava Centru obratila rečima: “Dobro veče dragi moji, hvala vam puno što ste večeras sa mnom, na ovom koncertu koji sam spremala punih 14 meseci i dva dana.”
Sledeća na repertoaru bila je „Imam jedan život“, a potom su se ređali sami hitovi poput „Brojanica“, „Kralj ponoći“… Publika je bila na nogama od samog početka do kraja, igrajući uz svoje omiljenje pesme. Veselili su se i mladi i stari, a Ana je najavila svog prvog gosta Predraga Živkovića Tozovca, koga je publika pozdravila gromoglasnim aplauzom. Zajedno sa gostom, Bekuta je otpevala „Gde si da si moj golube“. Potom je Ana otišla sa scene, ali je Tozovac vesilo publiku narednih pola sata svojim velikim hitovima poput „Jesen u mom sokaku“, a na pesmu „Ti si me čekala“, nije bilo onih koji su sedeli. Ana je svakim svojim stajlingom oduševljavala publiku, a po drugi put na scenu izašla je u srebrnoj haljini  do poda i malo ko je ostao ravnodušan. Ređale su se veselije pesme, a publika je igrala sve vreme. Ana se potrudila da atmosfera ne padne ni tokom ovog dela koncerta, pa je pesmom „Zlatiborske zore“ na noge podigla i parove kojih je u publici bilo mnogo. Drugog gosta Šabana Šaulića najavila je kao „svog velikog prijatelja“. On je na koncert došao sa ćerkom Ildom. Kada je Šaban zapevao, u salu je ušao doskorašnji predsednik Srbije Boris Tadić. Uz Šabanove pesme veselili su se i poznati, a Ana se na scenu vratila u belom kompletu i samo za Milutina Mrkonjića otpevala pesmu „Veseljak“ što je ceo Sava centar sa oduševljenjem propratio. Ana je na sceni dobila i cveće od poznatih, što ju je ostavilo bez daha.
Treći deo koncerta obeležen je duetom Ivice Dačića i Vesne Zmijanac, nastupom Zvezde Granda Mirjane Aleksić, i hitovima koje je Ana reprizirala na zahtev publike. Bekuta je oduševljena posle nešto više od dva sata koncert završila rečima: „Hvala vam puno na ovoj divnoj večeri, hvala vam što niste gledali na sat i hvala vam što smo se neprekidno družili, a ja sam mnogo tužna što sada moram da završim koncert“. Posle koncerta upriličena je večera u hotelu „Continental“.

Autor: Anastasija Čanović
Foto: Ivan Vučićević