Poslednjih nekoliko meseci javnost budno prati svaki korak Ane Bekute (52). Od kako je obelodanjena njena ljubavna veza sa ministrom za infrastrukturu Milutinom Mrkonjićem, par je u centru pažnje gde god da se pojavi.
Tako je bilo i pre nekoliko dana na svečanom otvaranju poslastičarnice Kralj Šabana Šaulića. Kako se vozilo u kojem su bili pevačica i ministar zaustavilo na mestu za parking, nagrnuli su fotoreporteri. Blještali su blicevi, zujale kamere, škljocali fotoaparati… I dok se Mrka vrlo brzo probio kroz gužvu i otišao u lokal da pozdravi domaćine, Ana je ostala da ispozira armiji fotoreportera.
“Nije mi se ovo dešavalo na početku karijere kada sam imala estradni proboj, ni kada sam osvajala nagrade, pobeđivala na festivalima, imala hitove, organizovala koncerte. Ma, nikada nije bilo ni približno zanimanje medija za mene kao što je sada”, kaže Bekuta, koja je i u novoj situaciji smirena i odmerena. Nema nameru da znatiželjnicima otkriva detalje iz privatnog života, ali ni da se skriva.
“Čuvam se koliko mogu. Sklanjam se, ne javljam se na svaki telefonski poziv, ali neću da se krijem. Naučila sam i navikla na mnogo toga tokom karijere, ali iznenadim se kad mi novinari iskoče kao iz zasede i presretnu me pitanjima i fotoaparatima. O meni se nikada nije pisalo skandalozno, ružno, nisu me razvlačili po tabloidima u negativnom kontekstu. Pojavljivalo se tu i tamo ponešto, sporadično, ali koliko trajem i pevam, to je takoreći ništa. Normalno je da se zna o privatnom životu javnih ličnosti, ali od kako sam u epicentru zemljotresa koji me je snašao, zaista se preteruje sa silnim spekulacijama!”
Da li ste upoznali Mrku sa majkom i da li ona odobrava vašu vezu?
“Mama je aminovala! Upoznala sam moju Milicu sa Milutinom i – odobrava nam sve. Eto, ni tu nema problema, samo da smo mi svi živi i zdravi. A, za ostale komentare ne hajem. Psi laju, a karavani prolaze, što bi naš narod rekao… Odavno sam to naučila, pa se ne obazirem na razne priče i komentare. Gledam svoja posla, slušam srce i radim kako mislim da treba.”
S obzirom na veliko interesovanje medija možete li normalno da šetate ulicom?
“Naravno, idem u nabavku, u prodavnicu, na pijacu. Ljudi se prema meni normalno ponašaju, blagonaklono, nikada nisam imala neprijatnosti. Na pijačnim tezgama se nikada ne cenjkam. Ne očekujem da mi iko išta da jeftinije i uvek trgovce častim, jer sam i sama potekla iz slične porodice. Ali, mogu da se pohvalim da imam odlično oko, tačno znam koliko robe treba da odvojim za meru koju sam tražila. Toliko sam precizna da je to čudo jedno. U životu nisam baš umela tako da procenim i odvagam koliko, kad i čega treba da ima. Mnogo toga se dešavalo mimo moje volje i želje, ali ne žalim se.”
U jeku predizborne kampanje mediji su spekulisalo da Bekuti sleduje ministarska fotelja zbog podrške određenim političkim partijama, ali ona tvrdi da su to obične izmišljotine i da se to nikada nije pominjalo čak ni kao mogućnost.
“Ma, kakva crna ministarka! To su gluposti. Nit je iko ozbiljan to pominjao, niti je to kome palo na pamet. Ni u ludilu ne bih prihvatila takvu funkciju! Imam svoj posao, sa kojim sam zadovoljna i nemam nameru da se petljam tamo gde mi nije mesto”, kaže Bekuta.

Izvor: Vesti-online
Foto: Kurir