Na dan izbacivanja se takođe dogodila i kraća svadja izmedju Zorice Marković i Lepog Bore. Zorica je čula od ukućana da ju je Bora nazvao majmunom koji je došao na Akademiju da pravi šou. Pošto je Zorica to saznala, okomila se na Boru, koji je pokušavao da joj objasni da nije mislio tako i da je nikada ne bi uvredio. On se kleo da nikada nije imao nijednu ružnu reč da kaže za Zoricu i da ju je uvek podržavao u karijeri. Ona mu je samo odgovorila da ga je uvek spominjala u najboljem svetlu pred svima, što mu je izuzetno pomoglo u karijeri. Završila je sa time da ju je razočarao kao retko ko, i da za nju više ne postoji Lepi Bora na planeti Zemlji.
U ponedeljak uveče, na VIP izbacivanju, najmanje kilograma, procentualno, je izgubio Lepi Bora. On je bio svestan toga da se nije trudio i da je zabušavao. Iako je Lepi Bora napustio Akademiju, broj VIP Akademaca je ostao isti. Zaslužan za to je Toma iz grupe “Pantersi”. On je, vidno uzbudjen, ušao na Akademiju, sa čvrstom namerom da dovede liniju u red.

U toku večeri Zorica je pozvala Divnu da joj kaže šta joj je izvesni vidovnjak rekao o budućnosti njene ćerke i nje same. Zorica joj je rekla da će oni otići za Ameriku i da će tamo upoznati bogatog i poznatog Amerikanca kome će roditi ćerku. Divna ju je upitala: “Jelena?”.
Zatim je prokomentarisala: “Duško, pa to je to. Zato ga ni ne interesuje, ćuti i krije na sve strane”.
Zorica je zatim prokomentarisala da može da se desi da to bude jedini razlog da se oni razvedu. Zatim je Zorica dodala da je vidovnjak nepogrešiv i da je ona morala to da joj kaže. Divna se složila da je Zorica trebalo to da joj kaže. Tiho je prokomentarisala i da “je Duško, švaleraj neviđeni.” Rekla je i da je ćerka njoj živa i zdrava, i da joj se ovaj deo o bogatom Amerikancu naročito dopada.

Mrvica i Tatjana su posle čitavog dana izbegavanja obavili očekivani razgovor o tome što je Mrvica tračario sa ostalima o Tanji. Tanja je to saznanje podnela izuzetno teško. Potresla se i odbijala je razgovara sa bilo kime na Akademiji. Njih dvoje su razgovarali u prostoriji za preglede lekara. Prilikom razgovora nisu došli do rešenja problema u kom su se našli, ali su rekli jedno drugom sve što im je bilo u mislima. Tanja je podsetila Mrvicu na to kako bi on reagovao kada bi neko o njegovoj ćerki govorio tako pred celom državom. Mrvica je samo slegao ramenima i pravdao se kako nije bilo baš tako.

Za to vreme Jovan i Aleksandra su se zabavljali na treningu. Moguće Jovanove simpatije prema Aleksandri su delovale sve realnije. Jovan je nacrtao tetovažu na Aleksandrinoj levoj ruci. Ona je isprva pomislila da je u pitanju tetovaža zmije, ali su drugi ukućani jasno videli slovo J, početno slovo imena Jovan.
Divna i Miloš su raspravljali o Divninom i Zoričinom tračarenju od pre neki dan. Divna se pravdala time da svi na Akademiji tračare, bez izuzetaka. Miloš se složio sa time da je to sasvim normalno i dodao da svako ima pravo na mišljenje. U teretani su ukućani imali još jedan naporan trening. Atmosferu su podizali izuzetno veseli treneri, koji su uz ritmove muzike koncetraciju i zalaganje takmičara podigli