Srpski logoraš Goran Golub u svojoj izjavi advokatu naveo je da ga je jedna sarajevska pevačica mučila, ali da se, za razliku od nje, pevač Dino Merlin odnosio ljudski prema ljudima u logoru, prenosi Telegraf.rs. Sarajevska pevačica o kojoj je Golub govorio je navodno Hanka Paldum, koja mu je 1993. godine u logoru naredila da sedne na pod, nakon čega mu je svom snagom nagazila polni organ vrišteći od smeha. Ovo su tvrdnje Golubovog advokata Dušana Tomića, koji zastupa bivšeg logoraša, i koji je samo jedan od mnogih koji je preživeo pevačicinu torturu u logoru “Silos” 1993. godine.
“Došla je do mog klijenta i pitala ga “Šta me gledaš?” Pošto joj on ništa nije odgovorio pitala ga je “Da li bi ti to mene da je***š”? Goran je i dalje ćutao. Nakon toga mu je naredila da raširi noge nakon čega mu je zgazila mošnice”, priča advokat zatvorenika i dodaje da je u tom trenutku pevač Dino Merlin Golubu pritekao u pomoć.
“Merlin je tada delio cigarete i video je šta se dogodilo. Došao je do zatvorenika među kojima je bio i Golub i zagrlio ih. Tada se Hanka smirila i otišla”, dodaje advokat. Kada se obratio komandiru logora Golubu je rečeno da je bolje da ćuti jer se Hanka Paldum ne odvaja od Alije Izetbegovića, tadašnjeg predsednika BiH. Zbog ove torture, zatvorenik Goran Golub se nikada nije oženio i kako je rekao svom advokatu, svaki put kada mokri, vraća mu se slika mučenja iz logora.
Prema njegovom rečima, stražari nisu mučili i zlostavljali zatvorenike, “ali jesu kojekakve paravojske, koje su ulazile u logor i činile sve i svašta”. Jedan od članova te “paravojske” Hanka Paldum bila je strah i trepet u logoru na Igmanu.

Izvor: Telegraf, Kurir
Foto: Radiosarajevo.ba