Kada je napravila ogroman uspeh, serija “Ubice mog oca” bila je, da tako kažemo, osuđena na nastavak i drugu sezonu, pa su producenti i scenaristi umešno ostavili priču da se razvija i dalje.

Pri tome, scenaristkinja Nataša Drakulić i glavni glumac Vuk Kostić viđeni su zajedno kako razrađuju detalje scenarija druge sezone.

“Istina je da se Vuk i ja ovih dana intezivno viđamo jer se dogovaramo oko serije, tako da nije neobično što ste nas videli zajedno”, kaže za Blic Nataša Drakulić.

Ona je otkrila i pojedine detalje nastavka priprema koje su planirane već za sledeći mesec.

“Pripreme počinjemo u aprilu. Prvo reditelj Gaga Antonijević treba da radi novi kasting jer ima i novih uloga. Biće novih glumaca, a svakako ne bih mogla da vam kažem ko su oni jer to ni mi ne znamo unapred. Gaga je vrlo striktan po tom pitanju i on insistira na kastingu i ne postoji apsolutno niko da je dobio bilo kakvu ulogu van kastinga. Mogu samo da kažem da ima lepih, novih uloga. Naravno, glavni likovi ostaju i tu se ništa ne menja. Znam da su svi nestrpljivi, verujte i mi smo. Treba da se uklopimo sa glumcima, tako da ćemo morati da sačekamo da se završi pozorišna sezona. Prošle godine smo sa snimanjem počeli 25. juna jer tada nije bilo predstava, pa ćemo i sada morati da gađamo sličan termin. Nema drugog rešenja, radi se vrlo naporno i po 12 sati svaki dan”.

Scenario za drugu sezonu je gotov, a sasvim je izvesno da nas i u nastavku čeka mnogo novih zapleta i  iznenađenja.

“Scenario je napisan. Nastavljamo tamo gde je završena prva sezona, idemo od onoga ko je bio meta, a to donosi razna iznenađenja. Druga sezona je mnogo dinamičnija i mnogo je bilo lakše raditi je, a očekujem da će i snimanje biti jednostavnije s obzirom na to da su glumci već u svojim ulogama. Neke stvari smo pisali i po samim glumcima. Sada je lakše jer tačno znamo šta kome leži”, zaključuje Drakulićeva.

printscreen