Završena australijska turneja Enesa Begovića: Melburn kruna uspeha!

DSCN6524

Star Video Production iz Sidneja, napravio je pravu stvar kada je, na početku jeseni, u Australiju doveo jednu od najvećih BH estradnih zvezda, Enesa Begovića. Popularni Visočanin je na peti kontinent stigao sa svojim orkstrom.

Padali su redom: Pert, Sidnej, Brizben, Adelaide da bi, na kraju, muzički hram Melburn sa dva koncerta, bio šlag na tortu. Kako nam rekoše organizatori, koji su i sami trljali ruke, oboreni su svi rekordi.
Petak u Eurostar restoranu i subota u BH centru bili su mesta istinskog spektakla. Na bini velemajstor pesme koji je na ovoj turneji imao i dvoje vrsnih pevača kao što su Jasna Mujan iz Melburna i Nuki Malagić iz Sidneja. Enes ne samo što vrhunski peva nego je i istinski šouen koji zna sa publikom. A ona, sva u transu, horski je pevala sa njim, igrala, vriskala i, naravno, neprstano se slikala sa svojim idolom.
Autoru ovog priloga, a verujem i svima koji su bili, dugo će ostati u sećanju kada je Begović rekao: „Ovu pesmu poklanjam mladom prijatelju koji, nažalost, nije više među nama“! To je izazvalo pomešane emocije u restoranu koji je inače i noćni klub sa svim rekvizitima potrebnim za spektakle. Reče to Enes, a onda raspali „Zajdi, zajdi“, kultnu pesmu na kojoj su u stara dobra vremena, gotovo svi pevači iz ex YU, polagali prijemni za ulazak na veliku scenu. U sali je nastao pravi delirijum. Enes je isti pevao čitavih deset minuta a onda su počele da pljušte 50-ke i 100-ke u vidu bakšiša. Svima je bilo jasno da je mislio na nezaboravnog i neumrlog Tošeta Proeskog koji je sa 26 godina stradao u saobrćajnoj nesreći u trenutku kada je bio prva zvezda Balkana.

Enes 2

Bilo je na tom nastupu, pretežno mladih, iz gotovo svih bivših republika, a on se trudio da za svakoga ispuni želju. Pevao je sevdalinke, šlagere, svoje hitove ali i svojih kolega iz BiH i Srbije.

Ništa manje atraktivni nisu bili ni Jasmina i Nuki koji su imali svoje trenutke a verna i zahvalna publika je znala da ih nagradi. Oboje su takođe profesionalni pevači sa snimljenim albumima iza sebe, dok je Nuki, uspešan biznismen koji, kako sam reče, peva iz hobija i kad mu se prohte.

Kad me organizator pozvao da budem gost takvom pevaču kakav je Enes, meni je to bila čast i nisma se dvoumio ni jednog trenutka!“ – kaže kršni Sarajlija.

Enes 3

Nastup popularnog gosta sa Balkana i njegovih gostiju trajao je do duboko posle ponoći. Publika je bila zadovoljna i još jednom je pokazala da je najbolji barometar kvaliteta. Gospodin Begović joj se na najbolji mogući način odužio. Melburn je zaista bio kruna jedne više nego uspešne ausralijske turneje. Sam pevač je kratko rekao: „Melburn je Melburn“!

Više fotografija sa fantastičnog nastupa Enesa Begovića i gostiju u Melburnu, na Facebook stranici Nikole Nedelkovskog, Hamdije Beširevića i Nukija Malagića.

Enes 5

Enes 4

Enes 1

DSCN6644

DSCN6615

DSCN6606

DSCN6605

DSCN6581

DSCN6559

DSCN6545

DSCN6532

DSCN6522

Tekst: Rade Berak
Foto: Nikola Nedelkovski

Leave A Reply