Svet Plus:- In Memoriam: Šaban Šaulić – Dijaspora žali za Kraljem narodne muzike

Kako se u nedelju u toku prepodneva širila vest da je Kralj narodne muzike Šaban Šaulic poginuo, tako su Balkan, ali čitava Dijaspora zanemeli. Divan čovek, veliki pevač, najveći među velikima, čije pesme su voleli i pevali naši ljudi rasuti po čitavom svetu, otišao je direktno u legendu.

Poslednji nastup Šaban je imao u Nemačkoj, u klubu „Farinda“ u Bilefeldu na kome je nasmejan pevao svoje najveće hitove, kao predhodno mnogo puta u klubovima u Beču, Cirihu, Berlinu, Parizu, gde su ga slušali, pevali zajedno sa njim, patili i voleli se, na hiljade naših ljudi, dugi niz godina unazad.

Za 18 godina, koliko Svet Plus postoji u Dijaspori, na stotine puta je naša redakcija izveštavala sa Šabanovih nastupa i koncerata iz čitave Zapadne Evrope, i uvek je bilo isto. Naime, Šabanovi nastupi su bili uvek posećeni, Šaban raspoložen i nasmejan, pevao je iz srca gde god da je nastupao kao da drži veliki solistički koncert.

Tog nedeljnog prepodneva 16. februara u klinici „Klinikum Bilefeld“, nakon teške saobraćajne nesreće, prestalo je da kuca srce Šabana Šaulića. Tuga, muk i neverica kao plašt tuge prekrile su sve koji su ga znali ili voleili njegove pesme.

I dok se kolege i ljubitelji njegovih pesama opraštaju od velikana narodne muzike putem društvenih mreža, Dijaspora najiskrenije žali za Šabanom Šaulićem gde je najčešće nastupao, klubovi u kojima je pevao, gde su ga neizmerno voleli i na čijim je privatnim slavljima bio rado viđen gost.

Zbogom legendo!

Tekst: Svetlana Nenadović Glušac

Foto: Svet Plus i Carsten Borgmeier (NRW.de)

Leave A Reply