Poslušajte kako zvuči kad tri generacije Nikolića snimi pesmu (video)

Talenat u muzičkoj porodici Nikolić je oduvek bio prisutan i prenosio se sa kolena na koleno. Naime, nedavno je troje Nikolića snimilo kaver pesme “The Sound of Silence”, a muzikalnost ove trojke može i da se čuje kad zapevaju dva oca i dva sina. Na snimku se vidi i čuje Bata, najstariji od Nikolića, zatim Marko i najmlađi Luka Nikolić.

Inače, Nikolići o kojima pričamo imaju poduži muzički staž, gospodin Novak, zvani Bata svirao je u orkestru na vojnoj akademiji, Marko je završio džez akademiju u Gracu, a kao dete je nastupao u dvojcu “Marmaja” zajedno sa svojom rođenom sestrom, proslavljenom pop pevačicom Majom Nikolić. Usledilila je samostalna karijera, snimio je album i nekoliko singlova , a onda se preorijentisao na studisjki rad i u svom studiju “Nickmark” u Beču radi kao tekstopisac, aranžer i kompozitor, te sarađuje sa mnogim proslavljenim imenima domaće estrade.

Poslednji uspeh Marka Nikolića je rad na pesmi “Pesma za tebe” koju je na nedavno održanoj “Beoviziji” otpevala Saška Janks a radi se o njihovoj zajedničkoj kompoziciji. Saška je osvojila visoko drugo mesto, iako su mnogi smatrali da upravo ova pesma i karizmatična pevačica pink kose zaslužuju da predstavljaju Srbiju na ovogodišnjoj “Evroviziji” u Lisabonu.

Inače, ovo je treći put da je Marko bio deo tima za Evroviziju, naime, Marko Nikolić je bio prateći vokal Bojani Stamenov, zajedno sa Saškom Janks, Oliverom Katićem i Sanjom Bogosavljević kada su predstavljali Srbiju na Pesmi Evrovizije koja je održana 2015. godine u Beču, a prosle godine u Kijevu nastupio je kao deo tima Slavka Kalezića koji je predstavljao Crnu Goru.

A kako Marko Nikolić zvuči kad peva narodnjake, poslušajte u duetskoj pesmi koju je otpevao sa Dejanom Matićem.

Marko je napravio nekoliko hitova za jednu od naših najvećih zvezda Draganu Mirković:

Tekst i foto: Svetlana Nenadović Glušac

Discussion1 Comment

Leave A Reply