Pogledajte: Ovo je čovek koji je golim rukama ubio medveda! (VIDEO)

blazo

Blažo Grković (48) iz sela Vrba kod Gacka udavio je mečku koja ga je napala dok je čuvao ovce, a on je zadobio telesne povrede i nalazi se van životne opasnosti, javlja Srna a prenose Nezavisne. Mečka je Grkovića napala juče oko 17.00 sati dok je čuvao ovce na livadi na katunima ispod planine Volujak.
U teškoj borbi Grković je zadobio povrede po celom telu, a zubi ove krvoločne životinje prolazili su mu i kroz kosti ruku i nogu, ali na sreću glava nije povređena.
Grković koji se nalazi u Kliničkom centru u Foči u kratkom razgovoru Srni je potvrdio da se oseća dobro i da je tek sada svestan šta se desilo, ali nije mogao da precizira koliko je trajala nemilosrdna i neizvesna borba “prsa u prsa” sa mečkom.
Dok je sedeo kod ovaca velika mečka utrčala je u stado, pa pošla prema Grkoviću koji je u tom trenutku u džepu imao samo malu sekiru.
Ovaj hrabri čovek, koji je u opštini Gacko odranije poznat po svojoj neustrašivosti, uhvatio se u koštac sa medvedom koji mu je izbio sekiru iz ruku, ali ga je Blažo uspeo savladati, ni sam ne znajući kako.
“U jednom trenutku, jedna ruka mi je bila u medvedovim rukama, a drugom sam ga držao za grkljan dok nije pao”, kaže Blažo.
Njegova supruga Mira nakon posete mužu Srni je potvrdila da Blažo može da se kreće, ali da ruke ne može najbolje da pomera.
Sve će biti dobro, važno je da je Blažo živ, a rane će zarasti”, kaže Mira, i dodaje u šali da je znala da joj je muž hrabar, ali ne i da je snažniji i od medveda.
Ona ističe da se po garderobi koju je imao na sebi može zaključiti da je borba bila strašna.
“Sva Blažova garderoba bila je krvava, a na njoj su se nalazili komadi mesa”, precizira Mira.
Nakon što je rukama udavio mečku, Blažo je uspeo da nazove svoga šuru Božidara Eleza, koji je pozvao Hitnu pomoć.
Grkovići kažu da je mečka prethodnog dana ušla u selo i iz tora odnela jagnje i ovcu.
Gačani, nakon što su se uverili da je Blažo dobro, u šali kažu da će se svi medvedi iz hercegovačkih šuma odseliti nakon ovog slučaja zbog straha za svoju bezbednost.

Izvor: Mojahercegovina

Leave A Reply