Ovog vikenda kreće velika australijska turneja Enesa Begovića

Enes Begovic

Jedan od vodećih bosansko-hercegovačkih estradnih umetnika i izuzetno popularan na svim prostorima nekadašnjih YU republika, Enes Begović, kreće ovog marta u pohod na Australiju.

Njegova turneja nazvana „Australijska turneja 2016“ počinje ovog petka u Pertu, gde će nastupiti u Sicilian Club-u u neselju Balcatta. Sutradan će mega star iz BiH već biti na drugom kraju Australije, u Sidneju, gde u suboru, 5. Marta, nastupa BH centru Leppington.

Nedelju dana kasnije Enes se seli u jugositočne krajeve petog kontinenta. Prvo će u petak, 11. marta, nastupiti u BH centru u Adelaidu, a dan kasnije se vraća na severo-istok, tačnije u Brizben.

Krem njegove turneje rezervisan je za muzičku Meku, Melburn sa dva nastupa. Prvo u petak, 18. Marta u Eurostar Restaurant u naselju Thomastown, a sutradan u BH centru Sprigvale.

Nuki Malagic

Enes će na turneji kao goste imati dvoje izuzetnih lokalnih pevača – Nuki Malagić iz Sidneja i Jasmina Mujan iz Melburna. Oboje iza sebe imaju biogate muzičke karijere i nema sumnje da je Enes odabrao prave goste. Nukija poznajemo po hitovima kao što su: „Sudbina“, „Moj dilebere“, „Čaša ljubavi“, a Jasminu po: „Slatka kafa“, „Dođi da mi ruke griješ“…

Jasmina Mujan

Interesovanje za gostovanje pevača iz Sarajeva je veliko. Bar tako nam kaže organizator Video Star iz Sidneja, a mi samo da podsetimo čitaoce da je ovaj Visočanin iza sebe ima bogatu muzičku karijeru. Ne samo kao interpretator već je Enes poznat i po svojim pisačkim i kompozitorskim osobinama. Sa 15 albuma svakako spada u red najvećih zvezda narodne muzike i gotovo svi su mu istinski muzički biseri. Kako onaj iz 1985. „Još samo jednom sjeti se“ kojim je skrenuo pađnju na sebe, pa sve do najnovijeg „Da mi nude Sarajevo“. Oni koji prate muziku sigurno se sećaju velikih hitova, kao štio su: Pokraj puta rodila jabuka, Nekad sam bio niko, Ne odustaj od mene, Noćima nema kraja, Oči boje badema, Od života uzmi sve, Za ljubav, Pomozi mi da prebolim, Moj zumbule, Kaznio me život, Spomenari…. i mnogi, mnogi drugi. On je takođe jedan od onih umetnika koji je snimio trajne snimke za RT Sarajevo.

Više informacija o njegovom gostovanju možete naći na Facebook stranici Hamdije Beširevića.

Leave A Reply