Oslobođena građanske dužnosti: Previše slavna za porotu!

sipa_00667596_000002

Američka pop zvezda Madona pojavila se u ponedeljak na sudu u Njujorku kako bi obavila svoju porotničku dužnost, ali je oslobođena obaveze kako bi se izbeglo “stvaranje pometnje”.

Kako prenosi BBC, pevačica je provela dva sata u okružnom sudu, ali na kraju ipak nije pozvana da ispuni svoju građansku dužnost.

Portparol suda Dejvid Bukstejver izjavio je da sama činjenica što se odzavala pozivu i došla na sud predstavlja “dokaz da svi mogu biti pozvani u porotu”.

Madoni su ipak omogućene neke pogodnosti koje drugi potencijalni porotnici nisu dobili. Tako joj je dopušteno da dođe u pratnji telohranitelja, a u sudu je čekala sama, u zasebnoj prostoriji, odvojena od drugih pozvanih osoba.

Bukstejver je naveo da je Madona oslobođena obaveze jer su za taj dan imali dovoljno porotnika, ali i zbog toga što nisu želeli da njeno učešće u nekom porcesu izazove “pometnju”.

On je rekao da je pevačica ovim ispunila svoju građansku dužnost, te da je više neće zvati narednih šest godina.

Među slavnim ličnostima koje su u prošlosti obavile svoju porotničku dužnost bili su glumci Tom Henks i Sara Džesika Parker i TV novinarka Barbara Volters.

Izvor: Tanjug
Foto: Sipa

Leave A Reply