Na „Ćevapčići Festu“ u Beču napravljen ćevap dug 2 metra! (foto + video)

Po drugi put u Beču održan „Donauparkfest“ na lokaciji dunavskog parka i sa kulisom koja uključuje i „Donauturm“ dunavski toranj, jedan od simbola Beča. Mnoštvo štandova bilo je „razbacano“ po parku, te je obilazak svih uključivao šetnju po prirodi.

Festival je trajao od četvrtka do nedelje, prvi dan je nazvan „Fitness Fun Family Day“ i protekao je u znaku zdrave hrane, najmlađih i rekreacije u prirodi. Drugi dan festivala bio je u znaku austrijskih specijaliteta „Österreichischer Schmankerl Tag“ i privukao je ljubitelje austrisjke kuhinje. Treći dan pod nazivom „Gulaschfestival“, kao što i naziv kaže bio je u znaku gulaša, a austro-ugarska tradicija krunisana je na takmičenju na kome je učestvovalo čak 60 ekipa u kuvanju ovog mađarskog specijaliteta.

Četvrti dan festivala nazvan je „Ćevapčićifestival“ i najavljen je kao dan na kome će se posetiocima predstaviti Balkan sa svim svojim kulinarskim fasetama ali sa akcentom na ćevape.

Tako je u nedelju dunavski park mirisao na rostilj a dim se viorio iznad visokog drveća. Više naših restorana učestvovalo je na ovom festivalu, a restoran „Semendria“ privukao je pažnju sa obaranjem rekorda i ćevapom dugim dva metra, kao i prasićima na ražnju koji su privukli najveću pažnju Austrijanaca.

Mnoštvo internacionalnih učesnika nastupilo je u muzičkom programu za ova četiri dana, međutim, najviše pažnje privukao je nastup virtuoza na violini Moše Šišića i njegovog „The Gipsy Magic“ benda, koji su svojim vatrenim nastupom i sjajnim repertoarom sve prisutne podigli na noge.

A kako ni jedan festival gde ima roštilja ne može da prođe bez njih, nastupili su i trubači koji su razgalili posetioce u dunavskom parku svirajući najveće hitove koji se izvode na trubi…

LIVE – Ćevapčići Festival Wien – SVET PLUS: Pogledajte delić atmosfere sa festivala. Više informacija i fotografija samo u narednom broju nedeljnika Svet VIP i dodatku Svet Plus!

Posted by Svet plus – Osterreich on недеља 10. јун 2018.

LIVE – Moša Šišić – Ćevapčići Festival Wien – SVET PLUS: Pogledajte delić atmosfere sa festivala. Više informacija i fotografija samo u narednom broju nedeljnika Svet VIP i dodatku Svet Plus!

Posted by Svet plus – Osterreich on недеља 10. јун 2018.

Više informacija i fotografija samo u štampanom izdanju Svet VIP i dodatku Svet Plus koji je na kioscima od četvrtka 14.06.2018.

Tekst i foto: Svetlana Nenadović Glušac

Leave A Reply