Kompanija GO4YU na 22. Svetosavskom balu u Beču (foto)

Najprestižniji i najglamurozniji događaj srpske dijaspore u Beču, 22. Svetosavski bal, održan je u prepunoj dvorani park Hotela Šenbrun.

I ovoga puta, baš kao i davne 1846.godine kada je održan prvi Svetosavski bal u Beču na inicijaciju kneza Miloša Obrenovića, okupili su se svi viđeni Srbi iz dijaspore, matice i Republike Srpske, ali i gosti zemlje domaćina.

Osim po glamuru i dobrom raspoloženju, ovaj bal koji se nalazi i u listi bečkih godišnjih balova, izdvaja se i po broju i raznovrsnosti muzičkih izvođača, pa su se gosti do ranih jutarnjih sati zabavljali uz hitove i naše pesme koje su izvodili: Tijana Dapčević, Nikola Rokvić, Željko Samardžić, Gordana Lazarević, Ranko Jović, uz fantastičan umetnički ansambl Ministarstva odbrane Srbije „Stanislav Binički“.

Jedan od sponzora Svetosavskog bala ove godine je kompanija GO4YU koja posluje u okviru Telekom Srbija grupe. Jelena Radojković, generalni direktor ove kompanije istakla je da je GO4YU prepoznao ovaj događaj kao manifestaciju sa tradicijom, kao spoj poštovanja prema Austriji u kojoj naši ljudi žive i rade i održavanja veze sa Srbijom u spomen prijateljstva ove dve zemlje koje traje dugo.

Veličanstveno veče u Hotelu Park sa elegantno obučenim zvanicama u raskošnoj dvorani, podsetili su na nekadašnje balove. I oni nekadašnji, ali i ovi sadašnji imaju isti cilj – brižljivo čuvanje srpske tradicije, nacionalnih igara i idetiteta našeg naroda.

Izvor: Promo GO4YU

Leave A Reply